L’essència de la cultura gallega i un cert aire de morriña omplirà el districte de Sant Martí a partir de demà i fins diumenge. La 29a edició del Festival Musical Galego, que organitza l’entitat galleguista Cova da Serpe, tindrà lloc a partir de demà al Parc de Sant Martí de Provençals i al carrer Menorca, entre Agricultura i Treball. De fet, aquesta associació fa coincidir tradicionalment aquest festival amb la seva efemèride de naixement.

Aquesta és una cita folklòrica amb entitats gallegues vingudes d’arreu de Catalunya, que aterren a Sant Martí per oferir un tast de les seves activitats, ja siguin musicals o gastronòmiques. En aquest sentit, un dels aspectes que més atrau l’atenció dels visitants és el culinari. Pastís de Santiago, el saborós lacón o l’estrella de la cuina gallega, el pop, seran els protagonistes durant el festival que organitza Cova da Serpe. I és que segons dades de la Guàrdia Urbana, aquesta celebració ha arribat a la xifra de 20.000 visitants –durant l’edició de 2012–.

“Allò que crida l’atenció d’aquesta festa és poder seure amb els amics i passar una bona estona recordant la nostra terra”, explica a Línia Sant Martí Domingo Balboa, president de Cova da Serpe. La festa començarà a partir de demà amb l’obertura de la carpa culinaria amb tots els productes típics gallecs, i seguirà amb un sopar aniversari on assistiran representants de l’Ajuntament i partits polítics. Al llarg del cap de setmana hi haurà actuacions musicals de folklore gallec, com la d’Irmandade a Nosa Galicia de Mollet, la Banda de l’Agrupació del Taxi de Barcelona o l’actuacuó de l’orquestra Fin de Siglo d’Ourense.

DEDICADA A MONDOÑEDO

El Festival Musical Galego està cada any dedicat a una localitat gallega. Enguany la festa homenatjarà Mondoñedo, un municipi de Lugo que presentarà la seva història i tradicions al festival martinenc. Un exemple serà l’anomenada Festa de San Lucas, de 815 anys d’antiguitat, una celebració similar a la cèlebre Rapa das bestas on es capturen cavalls salvatges de les muntanyes. A més, Sant Martí també podrà conèixer l’artesania típica gallega. Tot plegat per gaudir d’un pesic de Galícia a Catalunya.

Una entitat: Cova da Serpe

Cova da Serpe va néixer ara fa 29 anys. D’aquí que per celebrar aquesta efemèride s’organitzi el Festival Musical Galego a Sant Martí.

Aquesta entitat cultural gallega instal·la durant cada segon diumenge de mes una exposició a la Rambla de Guipúscoa on ensenya els diferents tallers i activitats que organitza i els productes gallecs amb què compta, mitjançant demostracions gastronòmiques. Per altra banda, Cova da Serpe també és una escola de música i folklore gallec que ensenya a les noves generacions les tradicions d’aquella terra atlàntica. Domingo Balboa, el seu president, destaca el valor de l’associació cultural i la seva tasca que realitza a Sant Martí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram