La zona d’oci del Port Olímpic, un punt conflictiu de l’oci nocturn. Foto: Blanca Alay (ACN)

L’Ajuntament va aprovar a mitjans de setembre, durant la comissió de govern, l’últim tràmit per assumir la gestió de la zona del Port Olímpic per un període de 30 anys. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, va assegurar, en declaracions recollides per l’ACN, que es tracta d’un pas molt important per tal que la ciutat recuperi un espai “de primer ordre”.

Sanz va afegir, tal com ja havia fet el govern municipal durant el mandat passat, que l’objectiu és convertir la zona en un “port ciutadà on predomini el verd, a disposició dels veïns dels barris propers, que pugui omplir-se d’activitats familiars, veïnals o esportives”. L’Ajuntament fa temps que s’ha marcat com a meta “capgirar la imatge d’un Port Olímpic lligada a un oci nocturn que no ha deixat de generar problemes de convivència”. Sanz confia que les obres de transformació puguin iniciar-se aviat.

APUNYALAMENT MORTAL
Per veure la transformació del Port Olímpic, però, caldrà esperar. De moment, les notícies que genera la zona no són gens bones i a principis de mes n’hi va haver una de tràgica. Una noia de només 26 anys va morir després de ser apunyalada en un dels locals d’oci del Moll de Gregal. Els fets van passar la matinada del 4 de setembre quan la noia va ser apunyalada per un noi que li volia robar el mòbil. L’agressor també va apunyalar un dels vigilants del local, que va quedar ferit. Dies més tard, l’autor de l’apunyalament i el seu còmplice es van entregar. Cal recordar que poques setmanes abans ja hi havia hagut un altre crim a la zona.

ACCELERAR EL NOU PLA
Per la seva banda, des de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica consideren que cal accelerar el Pla de Futur del Port Olímpic. “Durant 18 anys aquest model d’oci de la zona no ens ha deixat de portar conflictes, baralles, robatoris i morts”, afirma Jordi Giró, president de l’entitat veïnal. Els veïns també critiquen que segueixin obertes les discoteques de la zona de Trias Fargas amb el passeig Marítim.