Realitzen 220 hores de formació teòrica i pràctica. Foto: Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona

Quinze joves d’entre 16 i 19 del districte de Sant Martí estan participant en un Curs bàsic de Restauració i Bars que es duu a terme a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

La Directora Acadèmica del centre, Marina Gómez, explica que “l’objectiu d’aquest curs és facilitar una formació inicial en hostaleria a un grup de joves en perill d’exclusió social per tal de promoure la seva inserció laboral a curt termini”.

El projecte formatiu està impulsat per la Fundació Barcelona Formació Professional-IMEB i El Pla Jove del Consorci d’Educació de Barcelona i es realitza en coordinació amb Barcelona Activa.

UN CURS MOLT PRÀCTIC

Dijous passat es va donar el tret de sortida al Curs de Restauració i Bars que tindrà una durada de 220 hores amb formació teòrica però una gran part pràctica. “Els joves tenen interès pel sector de l’hostaleria però han d’adquirir competències. Necessiten aprendre a dominar la safata, a distribuir el pes, a caminar…”, comenta Gómez.

Aquest primer període formatiu es duu a terme a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Hosteleria on hi ha dos restaurants oberts al públic i tot el material necessari perquè els alumnes es familiaritzin amb el sector.

L’última fase del curs seran unes pràctiques externes a diversos hotels de la ciutat. En aquest sentit, la Directora Acadèmica assegura que “ja hem enviat una carta als associats al Gremi d’Hotelers, que ens recolza en tot aquest tipus de formació, i tenim un munt de sol·licituds”.

OBJECTIU: LA INSERCIÓ

Els impulsors del curs tenen molt clar que l’objectiu principal és que els alumnes trobin un lloc de feina. Per això, la selecció dels hotels on els joves realitzaran les pràctiques han de complir dos premisses bàsiques. Gómez explica que “des de l’Escola Superior sempre busquem hotels de 4 o 5 estrelles pels nostres alumnes”, el que ja suposa una primera criva. “En segon lloc, demanem que els hotels tinguin una vacant en el moment en el que arriben els nostres alumnes perquè si el noi o noia que els enviem funciona tinguin el compromís d’oferir-los el lloc de treball després de les pràctiques”, conclou.

PREPARATS A TEMPS

Els quinze alumnes assisteixen de dilluns a divendres, en horari de 8 a 13h, a classes per aprendre tot el que necessiten per formar part del sector de manera professional. En aquest sentit, no només adquireixen competències pràctiques sinó que també treballen per millorar actituds i comportaments, adquirir compromisos i apreciar el treball en equip.

El temps de formació està pensat perquè els joves finalitzin el curs coincidint amb l’inici de la Setmana Santa i la temporada d’estiu que és quan tindran més oportunitats per incorporar-se al mercat laboral.

Els  joves es  formen en un centre de renom

ubicat a Sant Martí

A l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), ubicada al Passeig del Taulat, els joves de Sant Martí tenen al seu abast el coneixement de professors amb gran experiència en la indústria hotelera i una àmplia varietat d’instal·lacions.

La cuina pedagògica o els restaurants oberts al públic són un indret perfecte perquè els joves puguin posar en pràctica els coneixements adquirits.

A més, realitzar un curs a l’ESHOB té una gran importància al sector ja que l’escola és reconeguda a la ciutat per formar professionals qualificats en les diferents branques del sector de la restauració i l’hostaleria.

Des de 1985 l’ESHOB, iniciativa del Gremi de Restauració i el d’Hotels de la ciutat, ofereix cursos per persones que s’inicien en el sector així com tallers de reciclatge de professionals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram