Entrada de Sefir a la meta. Foto: Ajuntament

Rècord per partida doble a la Marató de diumenge passat. El primer ja se sabia, el de participació –20.221 corredors van prendre la sortida de la prova–, però el segon va arribar en la categoria femenina. La keniana Valary Jemeli Aiyabei va aconseguir la millor marca històrica de la prova –dues hores, 25 minuts i 26 segons– i, conjuntament amb l’etíop Dino Sefir, van confirmar la superioritat dels atletes africans en les curses de llarga distància.

Aiyabei va aconseguir la victòria en solitari després de marxar de dues de les grans favorites de la jornada, les etíops Aynalem Kassahun –guanyadora de l’any passat– i Motu Megersa. L’aragonesa Marisa Casanueva va aconseguir una meritòria quarta posició.

Per la seva banda, Segir va ser el més ràpid en completar els més de 42 quilòmetres de recorregut amb un temps de dues hores, nou minuts i 31 segons. Els kenians Albert Korir i Jafred Kipchumba van completar el podi masculí.
Enguany la cursa va tornar a recórrer gran part del districte i de la ciutat, la qual va travessar de punta a punta.

Per la seva banda, l’Ajuntament es va felicitar de l’èxit de la prova, que va aplegar prop de 300.000 persones als carrers de la ciutat que van donar alè als corredors durant la dura carrera. La comissionada d’Esports, Marta Carranza, va assegurar que la Marató “està consolidada en l’àmbit internacional” i que la cursa té un circuit “molt atractiu i variat” que els permetrà “treballar per arribar als 30.000 corredors”.