Oscar Vacas

Oscar Vacas celebra el seu gol decisiu contra l’FC Santfeliuenc amb els companys. Foto: CE Júpiter

Oscar Vacas és un pivot que fa quasi dos metres, en concret 1,98, amb una gran facilitat per recuperar pilotes, notable visió de joc i bon remat. Quan marca, és gairebé segur que el seu CE Júpiter guanyi el partit: ha passat en el 75% dels casos. Vacas porta quatre gols, i excepte un, anècdotic en la pitjor derrota del curs (1-5 contra el Sant Cugat FC), la resta han servit per obtenir el triomf.

Titular en 20 de les 24 jornades disputades, el pivot pratenc és un líder emocional que suma 1860 minuts i una peça clau en els esquemes de joc. No només va anotar l’1-2 definitiu contra l’FC Santfeliuenc en el minut 92 en l’últim partit que s’ha disputat, sinó que també va ser clau en el primer triomf del curs per al CE Júpiter, el 14 de novembre de 2021 contra la UA Horta (2-1), marcant el primer gol el dia que Alpha Brahim Barry va fer l’últim. Era la setena jornada al grup 2 de la Primera Catalana i l’equip agafava oxigen després de cinc derrotes, un empat i un canvi a la banqueta: Juanjo García havia rellevat ja Juan Carlos Torres. “Ens vam treure un gran pes de sobre. Guanyar era vital perquè vèiem que passaven les setmanes i el premi no arribava”, confessava dies després Vacas a Futbol Potablava pel Món, del Prat Ràdio.

Titular en 20 dels 24 partits disputats, Oscar Vacas és un líder emocional clau en el joc

La victòria va ser un punt d’inflexió per al grup, que també va sumar els tres punts la següent jornada, vencent el CF Can Viladet per 1-2. Dos triomfs que van donar confiança i moral a l’equip, que després d’una derrota i dos empats (el segon a 3 amb una UE Sant Ildefons contra qui perdia 3-1), va tornar a encadenar dues victòries davant el Vic Riuprimer REFO (1-4) i la UE Rubí (1-0, amb gol del talismà Vacas).

En aquell moment ningú es podia imaginar que el conjunt de Juanjo García començaria la pitjor ratxa sense guanyar de la temporada: set partits, amb tres empats i quatre derrotes. El CE Júpiter necessitava una reacció immediata i ha passat d’un moment gris a sumar 10 dels últims 12 punts. El pròxim 24 d’abril el Vic Riuprimer REFO, que no puntua precisament des que va guanyar la UE Sant Ildefons a la setena jornada. El mateix moment en què es va produir el punt d’inflexió d’un equip que ja sap que si marca Vacas, el triomf està gairebé assegurat.