La foto de família d’equip i afició després d’aconseguir l’ascens. Foto: ASME

Objectiu assolit. L’Handbol Sant Martí va aconseguir, el cap de setmana dels dies 18 i 20 de maig, el que ja feia temporades que perseguia: l’ascens a la Divisió de Plata de l’handbol estatal. El conjunt entrenat per Lorenzo Rueda va aconseguir-ho a Algemesí (València), on es va proclamar campió del seu grup gràcies a les victòries contra el Deportivo SAFA i contra l’Anaitasuna i l’empat contra l’amfitrió, el Maristas Algemesí.

El conjunt lila va aconseguir arribar al darrer partit depenent de si mateix i després de sumar el punt definitiu contra els valencians, l’alegria es va desfermar al Pavelló Municipal 9 d’Octubre i els jugadors, els tècnics, els directius i els aficionats van poder celebrar plegats un ascens més que merescut.

TRES DIES, UN ASCENS
El conjunt de la Verneda va tornar a guanyar contra els dos rivals que ja havien derrotat en el play-off de l’any passat. Aquest camí va començar divendres passat amb una victòria ajustada contra l’equip de la capital navarresa (23-26) en un partit que per moments va semblar que havia d’acabar amb una golejada lila. Els de Rueda van arribar a dominar per set (12-19) en el tram inicial de la segona meitat, però un esforç enorme de l’Anaitasuna va fer que el resultat passés a ser de 20-21 quan només faltaven 10 minuts per al final. El Sant Martí, però, va saber jugar amb el temps i el marcador i no va deixar que els de Pamplona completessin la remuntada.

La segona victòria va arribar l’endemà contra el conjunt madrileny (31-27) en un partit força similar al del dia anterior. El conjunt lila va dominar des del primer minut, va marxar al descans guanyant per set (18-11), una renda que va fregar els 10 gols en la segona meitat. De nou, però, l’atac a la desesperada del SAFA va servir per retallar distàncies en la recta final, però els de Rueda van sumar dos punts d’or que deixaven l’ascens encarrilat.

El gran dia, però, va ser diumenge. L’empat contra els organitzadors de la final (23-23) va donar el punt que l’equip necessitava per segellar un ascens històric. La primera meitat va ser per als valencians (van marxar al descans guanyant per 13-12), però els de Rueda van neutralitzar aquesta diferència mínima. Al final, empat, punt i celebració.

EL JUVENIL B VOL LA COPA
Al marge d’aquesta gran fita del primer equip, el juvenil B jugarà la final de la Copa Catalana juvenil masculina aquest diumenge a un quart de 12 del migdia al Pavelló Municipal de Torroella de Montgrí. El conjunt lila es jugarà el títol contra un dels grans del país, el BM la Roca.