Collboni

Foto: Joanna Chichelnitzky

Jaume Collboni esprem les últimes setmanes abans de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. En aquesta entrevista amb Línia Sant Martí, el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona repassa les principals qüestions que han marcat el mandat al districte.

Vostè és un gran defensor del 22@, per al qual hi ha aprovat un projecte perquè tingui més habitatge. Per a vostè, la transformació d’aquesta zona és un dels grans èxits de Barcelona de les últimes dècades?
Els socialistes defensem una Barcelona que generi oportunitats. Amb el nou planejament guanyarem 17.000 nous habitatges, bona part dels quals seran protegits per donar resposta a una necessitat bàsica. Que és un dels grans èxits de Barcelona no ho dic jo: el 22@ és un projecte reconegut arreu del món que ha posicionat Barcelona com a ciutat líder des del punt de vista tecnològic i digital. Fent un balanç de l’activitat d’aquests més de 20 anys del 22@ podem destacar la presència de més de 10.000 empreses amb més de 90.000 treballadors. Sens dubte, ha estat un èxit dels alcaldes del PSC que, per cert, el candidat de Junts, Xavier Trias, va abandonar en tancar l’oficina del 22@.

“Hem capgirat la truita perquè el Besòs sigui un barri de primera”

“Hem d’aconseguir que el Poblenou no mori d’èxit”, ens deia a finals del 2019 el regidor David Escudé en una entrevista, fent referència a l’impacte del turisme, al nombre d’hotels, al preu dels lloguers… S’està aconseguint el que deia el seu regidor?
El Poblenou és i ha de ser un barri per viure-hi i treballar-hi. Per això, per exemple, el nou 22@ nord reserva 35.000 metres quadrats per a equipaments del barri o ja tenim un pla d’allotjaments turístics que en limita el creixement. Vull un Poblenou viu, que conservi la seva història i tradicions, on els veïns i veïnes hi trobin qualitat de vida i serveis i, alhora, obert a tothom i a les oportunitats del segle XXI. Els socialistes volem recuperar una ciutat ordenada, que generi oportunitats i de la qual ens en tornem a sentir orgullosos.

La transformació del Port Olímpic ha de ser un model a seguir per trencar alguns dels monocultius turístics que la ciutat pateix?
El Port Olímpic, un dels protagonistes dels grans moments de la història de Barcelona, necessitava un cop de timó. Era evident que, 30 anys després dels Jocs Olímpics, calia un canvi de rumb i obrir-lo de nou a la ciutadania. Amb la transformació, el nou Port Olímpic serà un espai que els barcelonins i les barcelonines ens tornarem a fer nostre, on podrem practicar esports nàutics, gaudir de la millor gastronomia, trobar-nos, passejar i també treballar en l’anomenada economia blava. És un exemple del model Barcelona, és a dir, com un gran esdeveniment com la Copa Amèrica impulsa una transformació en benefici de tothom.

Collboni

Foto: Joanna Chichelnitzky

Què els diria als veïns del Fòrum sobre la quantitat de concerts que es fan a la zona, tenint en compte que s’hi continuaran fent?
Entenc les queixes dels veïns i veïnes quan se celebren concerts al Fòrum. Una gran ciutat acull activitats que poden generar molèsties. Per això, el nostre compromís és equilibrar el nombre de concerts al llarg de l’any, ser estrictes perquè es compleixin les normes i els límits i mantenir un diàleg permanent per prendre noves mesures quan calgui.

“El Port Olímpic necessitava un canvi de rumb i obrir-lo de nou a la ciutadania”

Si parlem del Besòs, per què ha costat tant aprovar polítiques ambicioses per combatre la pobresa?
Malauradament, l’Ajuntament s’ha trobat sol moltes vegades. Amb la desaparició dels Plans de Barri de l’agenda política de la Generalitat ens vam quedar orfes d’una eina molt important per a barris com els del Besòs i el Maresme. Però hem capgirat la truita perquè el Besòs sigui un barri de primera, amb tots els drets i oportunitats per als seus veïns, oblidats durant el mandat del candidat de Junts, Xavier Trias. Quan els socialistes hem tornat a governar al districte de Sant Martí hem fet realitat el Compromís pel Besòs i el Maresme, amb una inversió de 100 milions d’euros. Algunes d’aquestes actuacions ja estan en marxa, com l’enderroc de l’antic cinema Pere IV, que possibilitarà un futur nou gran equipament al barri: un CAP de 3.000 metres quadrats, la biblioteca de 2.300 metres quadrats i un auditori que, sobretot, la gent jove agrairà molt. El remodelat complex esportiu Francesc Abad, els 54 habitatges dotacionals a Lluís Borrassà i els 48 a Puigcerdà/Cristóbal de Moura, la reforma del mercat del Besòs o el reforç de la Guàrdia Urbana són altres exemples que el Besòs és i serà una prioritat.

“El nostre compromís és equilibrar el nombre de concerts que es fan al Fòrum al llarg de l’any”

Per acabar, la problemàtica de l’anomenat Triangle Golfo continua sense resoldre’s. Què cal fer en aquesta zona del Poblenou per solucionar els problemes que hi genera l’oci nocturn?
En soc conscient. Hem actuat com no s’havia fet abans: amb més Guàrdia Urbana, operatius més freqüents amb la resta de policies, hem quadruplicat les sancions, hem reduït els horaris dels establiments que venien alcohol i hi hem fet més neteja. No abaixarem la guàrdia. Continuarem insistint i aplicant el màxim rigor en defensa dels veïns i la convivència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram