pastisseria Triomf

La pastisseria Triomf fa el millor xuixo del món. Foto: Pastisseria Triomf

La pastisseria Triomf, regentada per Gisela Bellart, ha guanyat el premi al millor xuixo del món del 2024. El local va rebre aquest reconeixement el passat 10 de març després de celebrar-se la quarta edició del concurs a Girona. Un concurs que està obert a professionals que tinguin un punt de venda al públic, ja siguin pastisseries, fleques o restaurants.

Així, la pastisseria, que es troba al número 41 de la rambla del Poblenou, és el primer local de la ciutat que s’endú aquest guardó, ja que fins ara només ho havien fet locals de Girona. El jurat estava format per professionals reconeguts del sector i valoraven diverses qualitats del dolç com la crema, l’aspecte interior, el fregit i el gust. Després de participar els anys anteriors, ha estat a la quarta vegada quan, per fi, ha guanyat el reconeixement.

En actiu des de 1952

La Pastisseria Triomf és un local amb una llarga història. Va obrir les portes l’agost de 1952, quan l’Antonio Bellart i la Roser, fills de botiguers, van posar en marxa la pastisseria a l’antic passeig del Triomf, que actualment és la rambla del Poblenou. Al principi era una pastisseria i xarcuteria perquè els pares de l’Antonio eren carnissers, fins que anys més tard el local va passar a ser exclusivament una pastisseria.

Des de llavors, el negoci l’han anat heretant de pares a fills fins a l’actualitat. Gisela Bellart és la tercera generació que lidera el local, que el 2022 ja va rebre el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de la Generalitat.

Com era d’esperar, aquests dies ja s’han vist cues de gent a l’exterior del negoci per comprar un xuixo que ja és famós.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram