Porkada del Clot

La Porkada del Clot tornarà a omplir els carrers de cultura popular i de menjar del comerç. Foto:Twitter (@Pettysu73)

El Clot està més que preparat per una nova jornada de cultura popular al barri. I és que la VIII edició de la Porkada del Clot se celebrarà el pròxim dissabte 20 de gener a partir de les 11 h del matí i s’allargarà durant tot el dia. Una jornada en què tothom podrà provar les tradicionals tapes, a més de gaudir de les diverses activitats que s’han programat.

Tot i que la Porkada arriba a la VIII edició, no és l’única que està de celebració, ja que el Pork arriba a la xifra rodona dels deu anys. La figura la va construir l’escultora Dolors Sans, qui afirma estar molt orgullosa que el barri se l’hagi “fet seva” durant tots aquests anys. Tot plegat, serà a la plaça del Mercat del Clot, que es convertirà en l’epicentre de la festa popular del barri que els Diables del Clot organitzen per Sant Antoni, centrada en la gastronomia porcina i el foc, i que ho fan amb la col·laboració d’entitats com l’Eix Clot.

Un dia ple d’activitats

Així, la Porkada començarà a les 11 h del matí amb tallers infantils a càrrec de l’alumnat de caracterització de l’Institut Mare de Déu de la Mercè. Faran pintacares, nas de porc, manualitats o dibuixos, entre altres activitats. A la mateixa hora començarà una cercavila i una mostra de cultura popular al carrer Rogent amb Freser i acabarà a la plaça. Tot plegat amb convidats especials: la Verreta i Lo Tossino de Tàrrega. També es farà el ball de bastons del Clot, hi haurà els Gegants del Clot, els Tabalers dels Diables del Clot i el Pork del Clot.

Un cop la cercavila arribi a la plaça del Mercat del Clot, la rua acabarà amb la participació dels Castellers de Barcelona. Així, a partir de les 12:30 h, un vermut precedirà el dinar popular d’escudella i garró, conegut com El dinar més pork. El dinar costa 12 euros i ofereix escudella amb mandonguilles, mig garró a baixa temperatura amb patata al caliu, coca de llardons, vi i aigua i està previst que comenci a partir de les dues.

A la tarda, per qui s’hagi quedat amb gana o no hagi pogut anar al dinar popular, cinc bars s’instal·laran a la plaça a partir de les 17 h per oferir una degustació de tapes amb música DJ. A més, a les 18 h començarà el Porkatapes, un recorregut pels carrers del barri, que començarà al carrer Mallorca amb el de Rogent, amb paradetes als bars que hi participen per continuar amb la degustació de tapes. Tot plegat amb l’acompanyament de la banda Xarangarin i el Pork del Clot.

El Porkatapes donarà pas al correfoc, que posarà punt final a la celebració d’enguany. La festa del foc començarà a les 20 h a la plaça del Mercat amb convidats com la Polseguera d’Argentona i el Verro de Cardedeu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram