Roger Pallarols, en una imatge d’arxiu. Foto: Marta Casado Pla / ACN

El Gremi de Restauració ha demanat “un gest de compromís” amb la recuperació econòmica per part del Govern en funcions, al mateix temps que sol·licita avançar la “reobertura progressiva” dels bars i restaurants, ampliant-ne l’horari i prioritzant les terrasses a l’aire lliure.

En un comunicat, l’associació ha instat els diferents partits a “intensificar contactes per conformar majories parlamentàries” però “sense desatendre l’emergència de la restauració”. Segons el director del gremi, Roger Pallarols, “l’excés de prudència està asfixiant les empreses” i la solució, considera, implica recuperar l’horari continu i obrir més hores. “Ja no queden estalvis ni crèdits: l’únic que pot donar oxigen al sector és treballar”, afegeix Pallarols.

En paral·lel, des del Gremi demanen noves ajudes econòmiques complementàries, ja que els ERTOs o els crèdits ICO i ICF “estan funcionant de manera residual”. “El Govern en funcions no pot mostrar-se impassible davant l’enfonsament de tot un sector”, conclouen.

RECURS AL TSJC
D’altra banda, el TSJC ha admès a tràmit el recurs de la Fecasarm en què demana mesures cautelars per a la reobertura de l’hostaleria i la restauració en horari continuat fins a les deu de la nit després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Basc. La demanda de l’entitat també pretén que llocs d’oci nocturn com els cafès teatre, els cafès concert i les sales de concerts puguin funcionar com a servei de bar.