Els restauradors, contra el tancament dels seus negocis. Foto: M. Casado / ACN

El tancament de bars i restaurants que va fer efectiu la Generalitat el 16 d’octubre, i que està previst que duri 15 dies, ha causat un gran malestar entre el sector de la restauració.

Des de la Fundació Barcelona Comerç es mostren totalment en contra de la mesura, ja que creuen que “tindrà un greu impacte i greus conseqüències en el sector”. Els responsables de l’associació consideren que la mesura pot ser l’estocada definitiva per a molts bars i restaurants després de viure uns últims mesos molt complicats per culpa de la pandèmia. “Ha fallat l’anticipació. No pot ser que després de set mesos, la gran solució per aturar la pandèmia sigui tancar bars i restaurants i limitar l’aforament als comerços. Aquestes noves mesures obligaran a abaixar de forma definitiva la persiana a molts establiments”, afirma Salva Vendrell, president de l’entitat.

El Gremi de Restauració, per la seva banda, ha recordat que els 9.000 restauradors de la ciutat deixen de tenir ingressos però seguiran tenint despeses. El seu president, Roger Pallarols, diu que el tancament enviarà 80.000 treballadors als ERTO i reclama mesures “raonables” que permetin combinar la reducció del ritme de contagis amb la feina dels restauradors.

D’altra banda, Barcelona Comerç també ha denunciat els ‘botellons’ i les cues als centres comercials que es van veure el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre. Segons l’entitat, que s’ha mostrat desconcertada i molt preocupada, les imatges contrasten amb el “control que l’hostaleria i la restauració han estat fent fins ara als seus establiments”. “Hi ha manca de coherència”, conclouen.