mona pasqua

La mona de Pasqua premiada. Foto: Instagram (@forngil_oficial)

El forn de pa i pastisseria Gil, del barri del Clot, fa la millor mona de Pasqua tradicional de Barcelona i la segona millor de tot Catalunya, només per darrere de la pastisseria Cal Parra d’Olost (Osona). L’establiment del districte de Sant Martí ha guanyat aquest any el segon premi del concurs La Millor Mona de Pasqua, l’entrega de guardons del qual té lloc a la Farinera del Clot. I, durant la Setmana Santa, aquest reconeixement s’ha fet notar.

“Hem venut més del doble que altres anys”, celebra Gerard Gil, responsable del negoci i autor de la mona premiada. “Moltes persones s’han assabentat del premi i ens han fet encàrrecs per aquest motiu”, afegeix. El jove pastisser creu que “la gent busca cada cop més qualitat” en els dolços tradicionals, i alhora destaca la bona difusió que fa l’empresa organitzadora del concurs, Sr y Sra Cake. La d’enguany ha estat la segona edició d’aquest certamen i la intenció és que n’hi hagi una tercera.

“Un brioix guanyador”

El premi a la segona millor mona de Pasqua tradicional de Catalunya no és l’única distinció que ha rebut la pastisseria Gil. En els últims anys també ha guanyat el premi a la millor coca de Sant Joan i al segon millor tortell de Reis.

Aquestes tres elaboracions tenen un element en comú: el brioix. “En cada cas s’ha de tractar d’una manera diferent, però el brioix és el mateix. La primera vegada que ens van premiar podia ser sort, però després de tres premis podríem afirmar que tenim un brioix guanyador”, diu Gerard Gil, amb un orgull més que justificat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram