Fi de festa amb el protagonista de la jornada al fons. Foto: Tabalers del Clot

Els Diables del Clot i Xarcuteries Clot, amb la col·laboració de l’Eix Clot, van celebrar el passat diumenge dia 18 la primera edició de la Porkada del Clot, una festa temàtica on el porc va interpretar el paper principal.

Durant tot el dia, l’espai de la Meridiana entre els carrers Aragó i Corunya va oferir tot un seguit d’activitats per a tots els públics relacionades amb el porc. “El temps va ser magnífic i gràcies a això la gent es va animar”, explica a Línia Sant Martí Lola Ortiz, dinamitzadora de l’Eix Clot, que afegeix que “ben bé vam comptar amb la visita de prop d’un miler de persones”.

Tot i que la festa va començar a les 12 del matí amb diferents tallers infantils i una cercavila, va ser a partir de les 2 de la tarda quan va començar el dinar, a càrrec de Xarcuteries Bosch, amb carn a preus populars.

A més, prop d’una quinzena de comerciants associats a l’eix van treure els seus productes al carrer durant la jornada. La condició per poder participar era que portessin productes relacionats amb el porc i, en aquest sentit, “els comerciants es van saber reinventar”, assegura Ortiz, que explica que hi va haver forners que van portar pans amb forma de porc o fins i tot comerciants del tèxtil amb davantals amb la forma d’aquest animal brodada, entre altres. “Això està bé, perquè vol dir que els comerciants s’adapten a la vida de barri i són dinàmics”, rebla Ortiz, que anuncia que de cara a l’any que volen repetir l’experiència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram