Un moment de la comissió on es va aprovar la proposta d’ERC. Foto: ERC

El grup municipal d’ERC va presentar el passat 17 de setembre una proposta durant la celebració de la Comissió d’Economia i Hisenda que demana crear una taxa per a les plataformes de comerç electrònic amb l’objectiu de “garantir la justícia tributària i així potenciar el comerç de proximitat”.

Durant la comissió, el regidor d’ERC Jordi Castellana va afirmar que el següent pas ha de ser “crear un grup de treball perquè defineixi la taxa després de parlar-ne amb els agents implicats”. Castellana va afegir que “el comerç electrònic té moltes bondats però també externalitats negatives, i competeix amb el comerç de proximitat” i va voler remarcar que l’objectiu d’aquesta taxa ha de ser “garantir que tots els models de negoci, també l’electrònic, aportin recursos a la ciutat”.

La proposta dels republicans va tirar endavant amb els vots favorables de la mateixa ERC, el PSC, Barcelona En Comú i Junts per Catalunya. Cs es va abstenir i el PP i BCN Canvi hi van votar en contra.

“TAXA BALLARÍN”
De fet, durant la comissió, l’actual regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, es va alinear amb ERC però també va voler presumir d’haver proposat el mateix durant la campanya electoral. Ballarín va treure pit amb raó, ja que el PSC ja va parlar de la ‘taxa Ballarín’ abans de les eleccions. Elsa Artadi (JxC), per la seva banda, va mostrar-se a favor de la taxa però expressar dubtes “en la capacitat de legislar” de l’Ajuntament, mentre que Josep Bou (PP) va criticar la mesura per considerar-la “proteccionista”.