El carrer Llull és un dels afectats per la plaga. Foto: Google Maps

Una plaga d’insectes afecta des de fa uns dies diverses zones del districte, com ara el Poblenou o Diagonal Mar. Es tracta d’un insecte conegut com a xinxa del plataner, científicament batejat amb el nom de Belonochilus numenius, i que ha causat malestar entre alguns veïns.

Aquest animal, que és una espècie inofensiva que no pica a les persones, cria als fruits que surten de les llavors dels plataners, tot i que no és el tipus d’insecte que normalment s’amaga en aquests arbres.

En els darrers dies alguns veïns dels barris del Poblenou i Diagonal Mar, i també d’altres zones de la ciutat, s’han queixat de la gran presència d’aquests animals, que si bé no piquen, poden provocar molèsties si entren a dins els pisos. 

Des del departament de Parcs i Jardins han explicat que els tècnics estan avaluant quines mesures cal prendre per acabar amb el problema, tot i que recorden que es tracta d’un insecte que no és perillós.

Aquest insecte no té res a veure amb la plaga del tigre del plàtan que va afectar diferents barris de la ciutat el setembre de l’any passat.

En aquell cas, des de l’Ajuntament es va apostar per fumigar els arbres més afectats per resoldre el problema.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram