Els vermells són la colla degana de la ciutat. Foto: Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona, la colla degana de la ciutat, van celebrar el seu 46è aniversari el passat diumenge 14 de maig amb una actuació a la plaça Sant Jaume, en la qual no van poder aconseguir el seu objectiu de descarregar la tripleta màgica.

Els vermells van caure en primera ronda en el segon tres de nou amb folre que provaven enguany -el primer el van descarregar a Nou Barris- després que el pom del tres folrat va cedir quan l’enxaneta feia els seus últims passos. La caiguda va causar diverses baixes i va provocar que la colla descartés el quatre de nou amb folre i els castells de vuit i mig.

Tot i això, els vermells no va renunciar a fer dos castells de vuit i, amb canvis, va descarregar el quatre i el tres de vuit, que van acompanyar amb un cinc de set amb tercera ronda. Abans de començar la colla, que té la seva seu al carrer Bilbao, va entrar a la plaça amb el pilar de quatre caminant i van obrir la diada amb un pilar de cinc al balcó. Com a comiat van intentar fer un vano de cinc amb dos pilars de quatre per banda. El pilar de cinc central, però, va quedar només carregat. La diada també va comptar amb la participació dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell.

El dia abans els vermells van actuar a la diada de Vigílies del 46è aniversari, on van estrenar el pilar de sis, a més de completar el tres de vuit, el quatre de vuit, el cinc de set, dos pilars de quatre d’inici i un vano de cinc de comiat. En aquest cas la colla convidada van ser els Castellers de Cornellà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram