El projecte Radars arribarà al Poblenou a finals d’any. Foto: Arxiu

El projecte Radars continua creixent a Sant Martí i, cap a finals de setembre o principis d’octubre, s’implantarà a tres barris més: el Poblenou, la Vila Olímpica del Poblenou i Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou. Després de l’èxit que aquesta iniciativa està assolint amb la seva aplicació als barris del Clot i del Camp de l’Arpa, els responsables del projecte han decidit tirar endavant una ampliació d’aquesta iniciativa.

Es tracta d’una sèrie d’accions orientades a ajudar i facilitat la vida a totes les persones majors de 75 anys que viuen soles o acompanyades d’algú major de 65 anys, i que, per tant, tenen un alt nivell de dependència.

UNA INICIATIVA QUE CREIX
El projecte va néixer al barri del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova l’any 2008, però no va trigar a començar a introduir-se a altres espais de la ciutat, i cap a finals d’any s’aplicarà a tres dels barris del districte.

“Actualment ens trobem en la fase de redacció per determinar exactament com ens ajudaran els agents que hi participaran”, explica Rosa Modanio, directora del Centre de Serveis Socials del Poblenou, a Línia Sant Martí. “Inicialment l’eix d’aquesta nova part del projecte serà la Rambla del Poblenou, en col·laboració amb el Centre de Serveis Socials del Poblenou, però amb el temps s’ampliarà”, amplia Modanio.

De fet, i aprofitant que serà precisament la Rambla el punt de partida d’aquesta nova branca del projecte Radars, els comerciants hi jugaran un paper vital. “Els botiguers jugaran un paper transcendental, ja que ells seran els radars per a la gent gran. Amb la seva mirada sensible, podran informar els seus clients més grans de la disponibilitat del servei, de manera que podran tenir un paper molt actiu en la detecció, una de les fases inicials del projecte”. “D’aquesta manera, els comerços poden posar en contacte els potencials usuaris amb els voluntaris i els treballadors del projecte a través del telèfon d’informació”, detalla Modanio.

A més, a través d’aquesta via de comunicació es pot fer un seguiment mensual dels usuaris. “Periòdicament contactem amb ells, per tal de fer un seguiment i d’oferir-los assessorament sobre activitats, xerrades o actes que els puguin interessar”, afegeix Modanio. A través d’aquest mateix telèfon també es busquen voluntaris que vulguin contribuir al creixement d’aquesta iniciativa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram