El casal ofereix diferents activitats a les seves instal·lacions i també a l’aire lliure. Foto: Facebook

Amb el final del curs a tocar, el Casal de Joves del Clot-Camp de l’Arpa, popularment conegut com La Traca, es prepara per a un mes i mig ple d’activitats.

Situat al Centre Cultural La Farinera del Clot, el casal va néixer fa gairebé un any. “El pròxim dissabte 20 de juny celebrarem el nostre primer aniversari”, anuncia orgullós a Línia Sant Martí en Miky, un dels membres de la comissió gestora de l’entitat. “Per tal de commemorar aquesta data, organitzarem un sopar de germanor a la nostra seu”, explica.

Durant aquest dia, també es mostrarà una exposició fotogràfica de tots els esdeveniments que s’han tirat endavant al casal, i hi haurà actuacions musicals i altres sorpreses.

L’OFERTA CREIX AL JULIOL
Un cop s’hagin acabat aquests actes festius de celebració del primer aniversari, La Traca centrarà tota la seva atenció en el calendari d’actes previstos per al mes de juliol, on l’oferta cultural que ofereixen es multiplica.

El centre obrirà de dilluns a divendres, i durant tot el mes, molts dels seus membres participaran en la campanya Mou-te, que té com a objectiu “oferir activitats d’estiu als joves del barri que no es puguin permetre pagar-ne”, assegura Miky.

Pensant en el mes de juliol, des de La Traca s’han programat dos grans blocs d’activitats pensats específicament per a aquests dies previs a les vacances. “Els dilluns i els dimecres oferirem uns tallers de dansa aèria”, explica Miky. Es tracta d’una disciplina que fusiona la dansa contemporània amb diferents varietats de disciplines de circ, acrobàcies i actuacions teatrals. Aquest tipus d’actuacions destaquen per la seva espectacularitat, i la part més important de les seves coreografies s’executa a l’aire.

Per altra banda, els dijous La Traca sortirà al carrer. “Tenim previstes diferents accions de cultura urbana, que esperem que ens ajudaran a donar-nos visibilitat”. “Hem pensat en treure uns plafons de fusta que tenim habilitats per poder fer grafittis, i també muntarem un petit circuit per fer skate, amb unes rampes”, detalla Miky.

A banda d’aquestes activitats puntuals pensades per al pròxim mes de juliol, les instal·lacions del casal seguiran estan disponibles per a tothom. El buc d’assaig és obert des de finals de maig (compta amb micròfons, bateria i dos amplificadors de guitarra i un de baix). A més, des del centre continuen “pensant noves càpsules” per fer encara més grans les seves possibilitats.

La tornada, al setembre

Durant l’agost, La Traca farà vacances, però el programa d’activitats previstes per a la tornada ja comença a estar força perfilat.

L’oferta del Casal de Joves del Clot es reprendrà a principis del mes de setembre, amb la projecció d’un cicle de documentals socials que tindran com a protagonista la ciutat. Des de la comissió gestora expliquen que “encara no hi ha un calendari definitiu, estem a l’espera de tancar definitivament tots els títols que es projectaran”.

Més tard, al mes de novembre, La Traca es bolcarà amb tota la programació d’actes de la Festa Major.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram