La placa que recorda el periodista Salvador Roca. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va acabar fa pocs dies la instal·lació de les 14 plaques del Passeig de la Memòria de la rambla del Poblenou, que fa dos anys van patir un robatori. Les plaques recorden personatges històrics i populars que van néixer, viure o treballar al barri i que s’havien començat a col·locar el 1999 però al febrer el 2018 les van robar. Al cap de poc l’Ajuntament les va recol·locar però en quedaven tres sense posar.

L’elecció dels personatges la va fer l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i l’Arxiu Històric del Poblenou i la tria està oberta a noves incorporacions. Pujant la rambla de mar a muntanya els personatges històrics homenatjats són el rector Pere Relats i Arimon, la mestra Joaquima Raspall i Juanicó, la soprano Maria Espinalt i Font, l’activista cultural Anna Garcés i Delgado, el dirigent anarquista Joan Garcia Oliver, l’activista social Ramon Bou i Espinosa, les dones del Cànem, el periodista Salvador Roca i Roca, l’activista esportiu Agapito Fernández Fernández, el periodista Josep M. Huertas Clavería, l’alcalde Joan Agustí i Carreras, el diaca Jaume Batlle i Bigas, l’escriptor Xavier Benguerel i Llobet, i l’escultor Enric Casanovas i Roy.

Originalment les plaques eren de bronze però les actuals són de llautó amb ancoratges per evitar que tornin a ser robades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram