Aspecte que tindrà la plaça un cop acabin les obres. Foto: Ajuntament

L’inici de la construcció dels túnels de la plaça de les Glòries, que es farà en dos trams, ha suposat que l’Ajuntament estigui duent a terme inspeccions prèvies als edificis de l’entorn per, tal com han explicat des del consistori, “garantir la màxima seguretat de l’obra”. Les inspeccions, que van començar a finals de març, s’estan fent sobre uns 850 habitatges de 45 edificis. Al mateix temps, s’està instal·lant una xarxa de sensors, tant als edificis com als carrers, per detectar possibles moviments del terreny.

El primer tram d’aquestes obres, que ara han començat i que no provocaran afectacions al trànsit, servirà per construir els túnels entre els carrers Castillejos i Badajoz, de 508 metres de longitud, amb boques al carrer Castillejos i a la meitat de l’illa formada pels carrers Badajoz i Ciutat de Granada. Això suposarà que s’hagi d’excavar a 25 metres per tal d’esquivar quatre túnels ferroviaris que creuen l’espai.

DOS ANYS
Està previst que els túnels, que tindran tres carrils per sentit, estiguin acabats d’aquí a dos anys després d’una inversió de quasi 50 milions d’euros.

Un cop s’acabi aquesta fase de les obres, està prevista una segona fase de construcció dels túnels. Es tracta del tram, de 449 metres de longitud, entre Badajoz i Rambla del Poblenou. En aquest cas es tractarà d’una obra més senzilla, ja que només farà falta fer excavacions a una profunditat de 10 metres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram