Els manifestants van exigir els dos nous instituts per guanyar noves places de secundària. Foto: Educació Poblenou

La comunitat educativa de Sant Martí, encapçalada per la plataforma Educació Poblenou, va organitzar el passat 19 d’abril una cadena humana per reivindicar l’acceleració de la construcció de dos nous centres de secundària.

La cadena, formada per uns quants centenars de persones, va enllaçar les zones on està previst que es construeixin els dos nous instituts: un, en un solar situat al camí Antic de València i, l’altre, en uns terrenys del carrer Sancho de Ávila a l’altura del carrer Llacuna on actualment hi ha un aparcament.

Des de la plataforma Educació Poblenou insisteixen que de cara als pròxims cursos l’oferta de places és insuficient per tal de fer front a la demanda que hi haurà en els pròxims anys. Lamenten que, tot i que “les administracions admeten que fan falta nous instituts”, no es concreti quan seran una realitat i recorden que “no hi ajuden els errors en la previsió de places comesos pel Consorci d’Educació de Barcelona i la Generalitat, el retard en la concreció i construcció del primer dels dos nous instituts i la inconcreció i la falta de compromís ferm de les diverses administracions respecte del segon institut”.

“S’ESTÀ TREBALLANT”
Per la seva banda, en una entrevista recent a Línia Sant Martí, el regidor del Districte, Eduard Freixedes, assegurava que “s’està treballant perquè el Poblenou tingui d’aquí a dos cursos l’institut que necessita”. Respecte al segon centre que la plataforma reclama, Freixedes afegia que “també s’està treballant amb el Consorci perquè aquest estigui funcionant quan realment els números diguin que és necessari”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram