L’eix Pere IV és una de les principals avingues del barri. Foto: Google Maps

Les obres per transformar el tram central de l’eix Pere IV, que travessa el Poblenou, començaran el mes de juny després de l’acord al qual han arribat el govern municipal i el PSC. L’acord va ser anunciat per l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, aquest dimarts.

El pacte suposarà una inversió de 16,8 milions d’euros per transformar els tres quilòmetres d’aquest eix que pertanyen al districte. Les obres que començaran el juny són les que fan referència al tram central de l’eix, entre els carrers Roc Boronat i Bilbao, i per les quals es farà sevir la meitat dels 16,8 milions. Després d’aquesta primera fase, i ja de cares al 2016, començarien les obres del tram comprès entre l’avinguda Diagonal i el carrer Bilbao i entre Roc Boronat i Pallars. Tot i que des del Districte han assegurat que s’ha d’acabar de “perfilar” l’acord, les obres han de servir per ampliar les voreres, pacificar el trànsit i reactivar el teixit econòmic de l’avinguda a través dels baixos dels edificis.

Des de la taula ciutadana Eix Pere IV, que ha participat en el procés participatiu de reforma de l’avinguda asseguren que “es comença a notar que estem en campanya electoral”. Fa deu dies un grup de veïns, convocats per la taula ciutadana, es van manifestar pel retard que acumula la reforma de l’avinguda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram