L’assentament era al número 79 de la Meridiana. Foto: Google Maps

Gairebé una cinquantena de persones, segons l’Ajuntament, i pràcticament una setantena segons la Xarxa de Suport als Assentaments, van ser desallotjades el passat 11 de març per la Guàrdia Urbana de l’últim gran assentament que quedava al districte, el de les antigues naus dels Encants Vells, al número 79 de l’avinguda Meridiana.

El desallotjament, que va començar a primera hora del matí, es va fer sense incidents. Segons va informar l’Ajuntament, 24 persones de les que vivien a l’assentament van ser ateses pels serveis del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB) i 14 van demanar un allotjament on poder viure, tot i que Carlota Falgueras, portaveu de la Xarxa de Suport als Assentaments, minimitza aquesta última xifra.

En declaracions a Línia Sant Martí, Falgueras lamenta que no hi hagi cap solució a llarg termini per aquest col·lectiu. “Les solucions que ofereix l’Ajuntament, els afectats normalment no les agafen perquè han de viure en albergs i després no poden treballar amb la ferralla”, afegeix Falgueras.

ZONA VERDA
El terreny que acollia l’assentament és de titularitat municipal i està qualificat de zona verda, ja que passarà a ser un parc en el marc de la transformació de les Glòries.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram