Davant dels qui recorren a la islamofòbia per restar simpaties a les revolucions democràtiques del món àrab, voldria insistir en una sèrie d’obvietats sovint oblidades.

Per una banda, l’Islam i la democràcia són perfectament compatibles, com ho proven els 400 milions de musulmans que s’organitzen en sistemes democràtics.

En segon lloc, la democràcia cristiana als governs d’Alemanya o de Catalunya, per exemple, és tan legítima com la democràcia musulmana que governa Turquia o Indonèsia.

Per una altra banda, els opositors Germans Musulmans d’Egipte i l’Ennahda de Tunísia fa dècades que lluiten contra la dictadura i el terrorisme per assolir la democràcia.

En quart lloc vull destacar que el poble egipci i tunisià -musulmà o no- mereix viure en democràcia, més encara quan se l’ha guanyada a pols i sense esperar que el dictador mori al llit.

I per últim, la pau entre els pobles es construeix entre demòcrates, mai amb dictadors finançats o sostinguts per Europa, Israel i els Estats Units d’Amèrica.

Marc Jamal. Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram