Els guanyadors del certamen veuran publicada la seva obra. Foto: Arxiu

El certamen literari Paraules a Icària celebra enguany la seva setena edició. El pròxim dijous 26 de febrer es lliuraran els premis d’aquest concurs a la sala d’actes del Districte de Sant Martí, a la plaça de Valentí Almirall. El Districte i Edicions Saragossa s’encarreguen de l’organització d’aquest certamen, que està obert a la participació de tothom qui ho desitgi. Cada persona podia presentar únicament un original per a cada categoria, i a banda de les dades personals calia afegir un pseudònim.

LES CATEGORIES
“La setena edició de Paraules a Icària compta amb tres grans categories”, explica a Línia Sant Martí Rosa Maria Zaragoza, organitzadora del certamen i directora d’Edicions Saragossa. La primera s’anomena El cistell, i és una mena de calaix de sastre que admetia tres grans gèneres literaris, la narrativa, la crònica i l’assaig, que podien aprofundir en diferents eixos temàtics com són les experiències vitals, la religiositat o la ficció vinculada a un lloc o a les tradicions i els costums de les nostres terres. Les experiències educatives personals o les reflexions sobre la situació de l’ensenyament són dos temes que també es podien abordar.

El segon gran bloc és el de Relats. Zaragoza diu que aquesta categoria “està dedicada a la memòria de Pere Relats i Arimón, un jove capellà del Poblenou que va dedicar la seva vida a treballar per als més desafavorits i que va morir l’any 1973”. Relats també presenta cròniques, narrativa i assaigs, però adreçats als lectors més joves. Els seus compromisos individuals o col·lectius, les seves vivències i el seu univers o com interpreten el món en el qual viuen són alguns dels temes que es tracten.

Per últim, Paraules a Icària premiarà la categoria Rimes, a la qual es presenten poesies amb una temàtica lliure.

Zaragoza afegeix que cada una de les tres categories tindrà un guanyador, que triarà el jurat, valorant aspectes com l’originalitat, la capacitat de fer pensar, el llenguatge, la musicalitat (en la poesia), el contingut i l’adequació d’aquest a la seva categoria. L’Ajuntament premiarà el guanyador de cada categoria amb 1.200 euros i una rèplica de l’escultura Paraules a Icària, de Sònia Benítez. A més, els tres vencedors signaran un contracte amb Edicions Saragossa, que publicarà 600 exemplars dels premiats del Cistell i Relats i 300 unitats de la categoria Rimes.

Buscant els nous guanyadors

Els participants de la 7a edició de Paraules a Icària buscaran ser el relleu de Rafael Poveda, Jesús Ballaz i Sílvia Armangué, els vencedors de l’anterior edició d’aquest certamen literari.

Poveda es va imposar en la categoria El cistell amb l’obra I love you, de gènere narratiu. L’alacantí resident a Barcelona va presentar-se al concurs sota el pseudònim Guillem i Júlia.

Jesús Ballaz va ser premiat en la categoria de narrativa juvenil Relats amb Muñeca de ojos azules, amb el sobrenom Josu Goienetxe.

Per últim, Sílvia Armangué va ser guardonada per Rimes gràcies a la seva obra Estats del metall, sota el pseudònim Allan Lee.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram