Kiplagat va trencar el seu propi rècord de l’any passat. Foto: Ajuntament

Ho ha tornat a fer. L’atleta keniana Florence Kiplagat va endur-se la victòria en la categoria femenina de la Mitja Marató de Barcelona –celebrada diumenge i que va recórer el districte de pam a pam– revalidant el títol de l’any passat i assolint un nou rècord del món: 1 hora, 5 minuts i 9 segons, tres segons per sota de la marca que la mateixa Kiplagat va aconseguir l’any passat al mateix escenari. A més, Kiplagat va batre el rècord del món als circuits de 15 i 20 quilòmetres, arribant a aquestes distàncies amb un temps de 46 minuts i 14 segons i un altre d’1 hora, 1 minut i 56 segons, respectivament.

Nascuda l’any 1987 a Iten (Kènia), Kiplagat és també campiona del món per partida doble, gràcies a les victòries assolides al campionat de la IAAF World Cross 2009 i al campionat del Món de Mitja Marató del 2010.

Pel que fa a la categoria masculina, l’esportista suís de 32 anys i d’origen eritreu, Abraham Tadesse, va endur-se la victòria a la prova amb un cronòmetre final d’una hora i 42 segons, millorant d’aquesta manera la seva millor marca personal en aquesta distància –que era d’una hora, 1 minut i 25 segons–. Feleke –1 hora i 45 segons– i Mengistu –1 hora 48 segons– van completar el podi masculí.

Segons dades municipals, més de 15.000 atletes van participar en la Mitja Marató, que enguany va comptar amb un 25% de presència femenina.