Mossos i Guàrdia Urbana van col·laborar en l’operatiu ‘Grèvol’. Arxiu

Sant Martí és un dels territoris on durant aquest Nadal es va desplegar el dispositiu Grèvol, un pla de col·laboració conjunt entre Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per tal de reforçar la seguretat als principals eixos comercials de la ciutat en una època de tantes compres com és el Nadal.

Un cop finalitzades les festes s’ha fet balanç del pla i s’ha detectat una disminució d’un 3% dels furts respecte l’any passat. També s’han reduït un 21% els robatoris amb violència o intimidació, i un 44% els que es produeixen a les entitats bancàries i a les joieries.

Durant el període nadalenc, només les patrulles mixtes de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han realitzat 10 detencions i 220 identificacions a tot Barcelona. Tot i que existeix una reducció dels fets delictius, l’Ajuntament segueix valorant negativament l’augment de delictes (no només robatoris) amb violència, ja que segons la tinent d’alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, aquesta mena de delictes “generen alarma social”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram