Un estiu per compartir i fer barri

Per segon any consecutiu, els joves del Clot i Camp de l’Arpa estan gaudint del programa Mou-te pel Clot i el Camp de l’Arpa, una iniciativa socioeducativa que planteja un programa d’activitats durant aquest mes de juliol.

Aquesta iniciativa vol donar resposta a la manca d’oferta d’activitats per a joves durant la temporada estival, a més de voler consolidar-se com un nou espai de participació social del barri. El programa va néixer l’any passat, fruit del treball conjunt entre la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa i el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural del Districte (PICI), i el suport de la Caixa, amb l’objectiu de crear un espai participatiu que aglutinés la comunitat educativa o construís una nova oferta d’activitats durant el mes de juliol, una època de l’any on els joves no van a escola i les activitats que s’ofereixen al barri són més aviat escasses.

EXPRESSIÓ I DESCOBERTA

L’edició d’enguany, que es desenvoluparà fins al pròxim dia 25 de juliol, bascula entre dos eixos, com són l’expressió –a través de l’art– i la descoberta del barri –sortides pel barri, gimcanes i lliguetes esportives–. “Aquest any l’oferta d’activitats ha crescut i millorat respecte a l’any passat”, explica a Línia Sant Martí Helena Sarasa, tècnica de barri del Clot i Camp de l’Arpa. Sarasa també destaca que enguany es van fer prèviament enquestes als instituts de la zona per “conèixer les preferències dels joves” a l’hora d’organitzar les activitats.

El programa estival també presenta un concurs de vídeos fets amb el mòbil d’un minut de duració, on els participants poden expressar la seva visió del Mou-te. Els aspirants han de tenir entre 12 i 35 anys i viure o treballar en aquest barri martinenc. Els premis d’aquest concurs es lliuraran durant cloenda del programa, que tindrà lloc el pròxim divendres 25 de juliol a les 9 de la nit.

Pel que fa al vessant de descoberta, el passat 11 de juliol va tenir lloc una ruta en bicicleta que va recórrer diferents espais del barri i espais púbics per a joves. La ruta va començar al Parc del Clot, un dels epicentres del programa, conjuntament amb la Farinera o el Casal de Joves.

Una lligueta de futbol

El Mou-te pel Clot i Camp de l’Arpa organitza per segon any diversos torneigs de futbol, bàsquet i tennis taula. Pel que fa al futbol, el passat dia 9 van començar els enfrontaments entre els sis equips participants en el Parc del Clot.

Després de la primera jornada, el Clot i el FC Chamal lideren la classificació amb 7 punts. Avui a la tarda tindrà lloc la segona jornada de la lligueta, a partir de les sis, al mateix Parc del Clot, i demà tindrà lloc la darrera jornada, amb la disputa de la final.

Un cop finalitzada la lligueta esportiva, el programa encararà la seva darrera setmana, amb un taller de danses urbanes el pròxim dilluns i el taller del Biciclot del dimarts i el dijous a les 10 del matí, entre altres activitats. Els interessats en participar-hi han de visitar el blog moutepelclotcampdelarpa.wordpress.com.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram