Les obres de remodelació i millora del carrer Joan de Peguera i del passatge de Puigmadrona ja estan molt avançades. De fet, està previst que puguin finalitzar abans que acabi aquest mes de juny.

Així ho explica Jordi Segués, cap del Departament d’Obres i Manteniment del Districte de Sant Martí, que assegura que les actuacions milloraran la qualitat de vida dels veïns del barri. “Invertirem la prioritat en benefici dels vianants, que veuran com els carrers són més accessibles i segurs”, afirma Segués.

En el cas del passatge de Puigmadrona, entre el carrer Mallorca i el carrer Degà Bahí, les actuacions consisteixen en la remodelació de les voreres i de la calçada, transformant la secció del carrer en plataforma única amb voreres més amples per tal de millorar-ne l’accessibilitat. Així mateix, es renova l’enllumenat, es planta una nova línia d’arbrat i es millora el mobiliari urbà, a més d’instal·lar-hi un nou clavegueram i una xarxa de reg automatitzat.

Per altra banda, les obres de millora del carrer Joan de Peguera, en el tram comprès entre els carrers de Rogent i d’Eterna Memòria, hauran permès remodelar el paviment i la calçada transformant la secció del carrer en plataforma única. També es renova la xarxa de clavegueram, d’enllumenat, se soterren les línies aèries i es col·loca nou mobiliari urbà.

El passatge de Puigmadrona era una via que des de l’Escola Dovella feia temps que demanaven que es remodelés per reduir-hi el trànsit de cotxes. En aquest sentit, Segués explica que la demanda es veurà satisfeta quan acabin les obres de remodelació. “L’accés a través del carrer Mallorca ja no serà a peu pla, sinó que els cotxes hauran de pujar una rampa per incorporar-se a la plataforma, la qual cosa farà disminuir la velocitat”.

De fet, la pacificació del trànsit en aquest passatge no només era una petició que es feia des de l’Escola Dovella, sinó que va ser una de les actuacions més demandades per part dels veïns en el Pla d’Actuació del Districte de Sant Martí. Ara, d’aquí a ben poc, veuran que finalment s’ha pogut fer realitat.

En aquest sentit, des del Districte expliquen que la seva voluntat és seguir pacificant i fent més accessibles les zones properes a les escoles, com també és el cas del tram del carrer Joan de Peguera remodelat. Tot plegat, unes obres que han de permetre aconseguir un Sant Martí més accessible i pacificat.

Pla de Millora Integral

Les obres al passatge de Puigmadrona i al carrer Joan de Peguera formen part del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona (PMI) que està impulsant l’Ajuntament.

Aquest pla contempla actuacions fins al 2015 de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs d’arreu de la ciutat. Hi ha previstes obres per a tots els districtes que suposaran una inversió total de prop de 45,57 milions d’euros. D’aquests, poc més de 40 milions d’euros es destinaran a actuacions integrals i els altres cinc serviran per a obres en espais verds.

El pla està pensat per millorar l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà, el drenatge, l’enjardinament i el manteniment dels barris per aconseguir una regeneració urbana que prioritzi els vianants i que permeti una ciutat a ritme humà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram