Promocionar l’ocupació i ajudar a trobar feina a col·lectius vulnerables que tenen dificultats per trobar un lloc de treball digne, com són els joves o els aturats en risc d’exclusió social. En aquesta línia treballa Barcelona Activa, que ha reforçat les seves polítiques d’ocupació en el districte de Sant Martí.

Durant el 2013 aquest servei va atendre més de 5.400 persones a Sant Martí, el que representa un 17% sobre el total de ciutadans que a Barcelona han passat pels diversos serveis de l’agència municipal. Pel que fa al perfil del participant a Sant Martí, la meitat té entre 30 i 44 anys, i 3 de cada 10 són majors de 45. En relació als estudis, un 84% ha cursat estudis secundaris o universitaris.

Barcelona Activa compta amb més de 50 punts d’assessorament en matèria d’ocupació a tota la ciutat, dels quals 8 es troben a Sant Martí, i estan situats a La Verneda, El Besòs i El Maresme, El Poblenou, Camp de l’Arpa del Clot i al Parc i la Llacuna del Poblenou. De fet, Sant Martí és un dels districtes amb una major incidència de l’atur, amb 17.600 persones registrades a les oficines del SOC durant el 2013 (un 15,2%).

De les més de 5.000 persones ateses durant el 2013 als serveis d’ocupació que Barcelona Activa té a Sant Martí, prop de 2.000 van rebre assessorament personalitzat per definir un pla d’acció de recerca de feina o bé van participar en activitats formatives que es programen trimestralment per ajudar els participants a accedir al mercat laboral.

COMPETÈNCIES TECNOLÒGIQUES

Un aspecte clau a l’hora d’incrementar les possibilitats d’inserció laboral són les competències tecnològiques. En aquest sentit, el Cibernàrium del carrer Roc Boronat ofereix activitats de capacitació tecnològica de curta durada i estructurada segons àrees temàtiques o sectors professionals. Durant l’any passat, 1.600 persones van passar per les seves aules per adquirir coneixements en aquesta matèria.

Enguany, a més, s’han actualitzat els continguts formatius tecnològics i s’han col·locat els dispositius mòbils al centre de l’alfabetització digital.

Fomentar l’ocupació juvenil

L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, va posar en marxa durant el 2013 un dispositiu adreçat als joves, un col·lectiu d’especial atenció en l’àmbit laboral. Barcelona Treball Joves és un nou servei d’orientació i recerca de feina per acompanyar els joves de 16 a 25 anys en l’accés al món laboral. De maig a desembre de 2013 es van atendre més de 300 joves de Sant Martí des del Punt d’Informació Juvenil del districte, ubicat al Centre cívic Besòs.

Un altre programa adreçat en part al col·lectiu de joves és el Treball als Barris, una iniciativa que al districte de Sant Martí se centra en el barri del Besòs i el Maresme i que compta amb un 25% de les persones participants amb edats compreses entre 16 i 29 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram