El comerç martinenc vol demostrar que no cal anar sempre a comprar a una gran superfície comercial, ja que els productes que es necessiten es poden trobar a les botigues de proximitat. En aquest sentit, diverses associacions del districte de Sant Martí sortiran al carrer pròximament per oferir la seva varietat de productes i donar-se a conèixer als veïns dels barris. “Les mostres pretenen dinamitzar el sector i posar en valor el comerç de proximitat”, explica a Línia Sant Martí Montse Palou, tècnica de comerç del Districte.

En concret, l’Eix comercial Sant Martí trepitjarà l’asfalt amb la cinquena Passarel·la de Moda al carrer –demà divendres 23 de maig al carrer Cantàbria–. Aquesta passarel·la de Sant Martí obre la temporada de primavera de BCN Moda al Carrer demà. Amb iniciatives com aquesta, els comerciants de roba poden mostrar les noves col·leccions d’una manera més directa.

Més endavant, diumenge 1 de juny, tindrà lloc la quinzena Mostra de Comerç i Fora Stocks a la Rambla Guipúscoa, de 10 del matí a 8 de la tarda, on més de 50 estands de comerciants presentaran el seu gènere i ofertes especials. A més, s’organitzarà una degustació de vedella rostida.

Per altra banda, l’Eix comercial Poblenou celebrarà el Mercat d’Estiu, del 7 al 10 de juny; l’Eix Clot la Diada de Comerç, el 15 de juny, i l’Associació de Veïns i Comerciants Camp de l’Arpa organitzarà la fira El Petit Comerç Surt al Carrer, el 30 i 31 de maig al carrer Guinardó. Tot i això, el teixit associatiu del sector comercial al districte és encara més gran, amb entitats que també celebren actes al llarg de l’any que ajuden a dinamitzar el comerç local, com l’Associació de Comerciants del Besòs i l’Associació de comerciants Xavier Nogués, també del barri del Besòs i el Maresme.

El Districte de Sant Martí realitza una tasca de suport al comerç local adreçada sobretot a la difusió i a l’organització d’aquests actes. “Amb aquestes actuacions, intentem que la informació d’un esdeveniment comercial arribi al màxim nombre possible de ciutadans”, afegeix Palou.

Les mostres de comerç al carrer volen posar en relleu la varietat de tot allò que es pot comprar al barri i “animar els ciutadans que facin compres de proximitat”, remarca Palou. I és que un carrer sense botigues pot acabar degradant-se. “El comerç dóna vida a un barri”, recorda Palou. En aquest sentit, Sant Martí és comerç i és vida.

Una funció social

Com a coneixedors del territori i de la realitat d’un barri, els botiguers desenvolupen una funció social necessària. En aquest sentit, els comerciants de Sant Martí i de tota la ciutat col·laboren amb projectes de cooperació ciutadana com el projecte Radars, una iniciativa de prevenció i acció comunitària en la qual hi participen veïns, comerciants i voluntaris, amb l’objectiu de contribuir al fet que la gent gran no visqui sola i reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social.

Per altra banda, els comerciants també col·laboren en el projecte de Camins Escolars, mantenint-se alerta perquè els escolars no es perdin en el seu trajecte a l’escola i ajudant-los en el cas que hi hagi algun problema.

Diverses accions que atorguen als comerciants de proximitat un paper cohesionador cabdal per als barris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram