El Poblenou i la plaça de les Glòries seran dues superilles. Aquest és el projecte que ha presentat l’Ajuntament i en el que preveu invertir 10 milions d’euros en els pròxims quatre anys. El projecte contempla tres superilles més a la ciutat: al barri de la Maternitat i Sant Ramon, a l’Antiga i la Nova Esquerra de l’Eixample i a Hostafrancs.

Una superilla és una àrea d’organització urbana on es treballen “objectius concrets de mobilitat sostenible, revitalització de l’espai públic, foment de la biodiversitat i el verd urbà, cohesió social, autosuficiència energètica i participació ciutadana”, segons informa el consistori, independentment dels límits territorials o demogràfics. És a dir, zones més petites que un barri on s’hi prenen mesures com la reducció del trànsit o el foment dels espais verds. Les cinc superilles que es crearan en els pròxims 4 anys són un pla pilot cap a un nou model de ciutat que pretén implantar el concepte de “barris a velocitat humana”.

Sant Martí comptarà amb dues d’aquestes illes. D’una banda la del barri del Poblenou, que s’origina al voltant de l’encreuament de Pere IV i la Rambla del Poblenou i està delimitada pels carrers Bilbao, Pallars, Llacuna, Tànger i l’avinguda Diagonal. De l’altra, la de l’entorn de la plaça de les Glòries, compartida amb alguns barris de l’Eixample.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram