Durant aquest mes s’han posat en marxa diferents obres a la ciutat que formen part del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona (PMI). Concretament es tracta de deu actuacions als districtes de Sant Martí, Nou Barris, Horta-Guinardó, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

El Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona contempla actuacions fins al 2015 de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs. Hi ha previstes obres per a tots els districtes que suposaran una inversió total de prop de 45,57 milions d’euros. D’aquests, poc més de 40 milions d’euros es destinaran a actuacions integrals i els altres cinc serviran per obres en espais verds.

Aquest pla està pensat per millorar l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà, el drenatge, l’enjardinament i el manteniment dels barris per aconseguir una regeneració urbana. A més es treballa amb materials eficients per incentivar l’estalvi energètic. En total, el Pla de Millora Integral preveu la plantació de 597 arbres, la renovació de més de 56.000 metres quadrats de voreres i l’asfaltatge de més de 79.000 metres quadrats.

MÉS ESPAI PER ALS VEÏNS

A Sant Martí les actuacions en el marc del PMI es concreten al carrer de Joan de Peguera, a un nou interior d’illa que s’està construint a l’avinguda Diagonal i al passatge de Puigmadrona.

Les obres d’actuació al carrer Joan de Peguera consisteixen en la remodelació de la vorera i la calçada per convertir-les en plataforma única. La reforma es farà en el tram comprès entre els carrers Rogent i de l’Eterna Memòria. També es renovarà el clavegueram, es posarà un nou enllumenat intel·ligent i es renovarà el mobiliari urbà, en unes obres que s’acabaran a l’abril. Al passatge de Puigmadrona, entre el carrer Mallorca i el carrer Degà Bahí, també es farà una plataforma única amb voreres més amples, nou clavegueram, mobiliari, enllumenat i arbrat, i una xarxa de reg automatitzat.

Finalment, també han començat les obres per adequar un nou espai públic per als veïns a l’interior d’illa de la Diagonal 60, entre els carrers Pallars i Agricultura que estarà disponible el mes de maig.

Millores a la Gran Via

Diumenge passat van començar els treballs de rehabilitació dels sis ponts que creuen la Gran Via de les Corts Catalanes, en el tram situat entre la Plaça de les Glòries i el riu Besòs. Es tracta dels ponts que hi ha a les interseccions entre la Gran Via i els carrers de  Bilbao, Bac de Roda, Selva de Mar, Cantàbria, i la Rambla Prim en dues ocasions, la banda Llobregat i la Besòs.
Es reformaran les estructures de formigó dels sis ponts, que presenten alguns signes de deteriorament com filtracions d’aigua però que no tenen danys estructurals.
Aquestes obres provocaran alguns talls de trànsit en els pròxims dies. Per tal d’afectar el mínim possible els conductors, els treballs s’han dividit en 4 fases. La primera, que ja està en marxa, i que s’acabarà el pròxim 6 de febrer, només afecta el costat mar dels ponts de Bilbao, Bac de Roda i Selva de Mar i ha obligat a tallar el trànsit en sentit Besòs del tronc central de la Gran Via. Els treballs es fan en horari nocturn (des de les 22:30h fins a les 05:30h).
Les altres tres fases aniran afectant progressivament el costat muntanya i la resta de ponts que s’han de reformar, fins a mitjans d’abril, quan s’acabaran definitivament les obres.
L’Ajuntament, que invertirà 710.970 euros en les obres, explica que les obres suposaran una millora de la seguretat i permetrà que els ponts recuperin la plena funcionalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram