Les protestes per l’augment del transport públic no s’aturen. Després que el passat dijous la plaça de Sant Jaume s’omplís de ciutadans en protesta pel darrer increment de tarifes, ahir diverses estacions de metro es van omplir de gent contrària a l’augment de preu, entre les quals hi havia veïns i associacions del barri que donen suport a les protestes.

Una de les entitats que encapçala les reivindicacions és l’associació Promoció del Transport Públic (PTP). El seu president, Ricard Riol, va enviar una carta a principis de setmana al conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, en la qual argumenta que, “en contra d’allò que s’ha dit des de les administracions públiques, les pujades de tarifes aprovades per al 2014 estan perjudicant de forma molt directa els usuaris més quotidians del transport públic de la regió metropolitana”, ja que “més d’un 80% utilitzen la T-10 i la T-50/30”.

TORNA LA T-11

Paral·lelament, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha rellançat la iniciativa de la T-11, que consisteix en cedir una T-10 esgotada a un altre viatger perquè aquest aprofiti el temps sobrant de l’últim trajecte. Segons els organitzadors, aquesta targeta fictícia podria generar més de 15.000 viatges gratuïts cada dia a l’àrea metropolitana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram