El procés participatiu engegat pel Districte per tractar el futur de la rambla del Poblenou segueix endavant. Parlem de la rambla del Poblenou? ja ha copsat l’opinió i les demandes de part dels veïns i veïnes del barri però seguirà fins al març realitzant trobades amb col·lectius i ciutadans per tal d’elaborar propostes comunes per a la reforma d’aquest important eix del barri.

Des d’aquesta setmana, a més, el procés ha entrat en una nova etapa. Tal com comenta el conseller tècnic del Districte, Joan Cambronero, a Línia Sant Martí “dimarts va començar una nova fase del procés amb la recollida d’opinions dels veïns a directament peu de carrer”. Això permet fer les mateixes preguntes als ciutadans que es fan en una sessió, sense la necessitat que s’hi desplacin. Diversos recollidors d’opinió de l’Ajuntament copsaran les propostes i aportacions d’un bon nombre de veïns del barri en els pròxims dies.

Parlem de la rambla del Poblenou? va començar el novembre i des d’aleshores ja ha realitzat tres sessions de treball amb els veïns, de les 10 que estan previstes, la pròxima el dijous 23 de gener. Ja han expressat les seves opinions fins ara, la gent gran, els comerciants de la zona i els membres de les aules d’extensió universitària Endavant Sant Martí. La sessió prevista per a la setmana que ve està oberta a tota la ciutadania, que es pot adreçar a Can Felipa a les 19h de la tarda per conèixer millor el projecte de reforma i fer-hi les seves aportacions.

Alguns dels col·lectius que també participaran en el procés de debat en les pròximes setmanes seran els emprenedors, les escoles, els joves, discapacitats i entitats històriques.

Tal com ja va avançar Línia Sant Martí, en totes aquestes sessions s’ha debatut i es debatrà sobre aspectes claus de la reforma de la rambla com són la regulació de l’espai destinat a les terrasses, els vetlladors, les obres al tram final de la rambla, entre els carrers Taulat i Fernando Poo i el tipus de paviment que s’ha d’utilitzar.

Les opinions recollides s’inclouran en un informe que es presentarà al Consell de Barri del Poblenou la primera quinzena del mes de març d’aquest any.

Participació virtual

El Districte pretén conèixer l’opinió del màxim de  veïns possibles i per això també ha habilitat un espai virtual on tots aquells ciutadans que vulguin poden expressar el seu parer respecte a la reforma de la rambla.
Les opinions es poden fer arribar a través del lloc web (www.rambladecideix.cat) específic per a aquest procés participatiu, i es pot fer fins al pròxim 31 de gener. Les aportacions es recolliran en l’informe final.
En aquest espai s’insta als ciutadans a expressar la seva opinió sobre els principals aspectes de la reforma de la rambla del Poblenou, però també a què facin altres propostes lliurement.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram