Aquest dissabte es va celebrar la cloenda dels tallers per combatre la violència que s’han fet amb joves de la ciutat. En aquest projecte, que porta el nom de Whyviolence, hi han participat durant tres mesos més d’un centenar de joves del front Besòs, que inclou barris dels districtes de Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris. La cloenda va tenir forma de jornada artística amb el títol Per què la violència?.

Aquesta iniciativa va néixer a finals del 2012 com a prova pilot de forma per combatre la micro-violència en els joves. Es tracta de petites accions que es reprodueixen en el dia a dia com ara el bullying, la violència masclista, l’homofòbia o la xenofòbia. L’objectiu és fer plantejar als joves quina és la necessitat d’utilitzar accions violentes mitjançant taller artístics i convertir la micro-violència en micro-projectes creatius.

Els tallers que es desenvolupen a Whyviolence són de hip-hop, veu i composició i de creació musical per a bandes. També han sorgit altres projectes autogestionats pels joves usuaris, com associoacions juvenils o un blog contra la violència.

El projecte l’impulsa l’Ajuntament i el desenvolupa el col·lectiu Connectats. Els tallers i activitats es fan als espais joves les Basses i Garcilaso.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram