Les obres del Mercat de Sant Martí “avancen a bon ritme”, segons informa a Línia Sant Martí Pere Sirvent, Director de Projectes de l’Institut Municipal de Mercats (IMM). Aquestes actuacions, que van començar l’estiu passat i que està previst que finalitzin el pròxim, estan complint els temps i el desenvolupament programats en un principi.

Les obres, que s’estan duent a terme en diferents fases per tal de no afectar l’activitat comercial, consisteixen bàsicament en la millora de l’accessibilitat al mercat i en l’ampliació i cobertura de la zona de càrrega i descàrrega.

Per tal de dur a terme aquestes accions, es construirà una nova façana per al mercat, amb l’objectiu de millorar l’estètica exterior que ofereix actualment la instal·lació i procurar que l’edifici adopti una imatge més atractiva i moderna com a equipament públic.

En aquest sentit, l’accés del carrer Puigcerdà s’ampliarà i s’hi col·locarà una superfície vidriada, cosa que augmentarà l’entrada de llum a l’interior de l’equipament i “millorarà la imatge del mercat de cara al carrer”, afirma Sirvent. Realitzar aquestes reformes, però, suposarà el canvi d’ubicació d’algunes de les parades del mercat més properes als accessos. “Les botigues es reconcentraran degut a les ampliacions dels accessos, i fruit d’això també naixeran més espais oberts a l’interior del mercat”, afegeix el Director de Projectes de l’IMM. D’altra banda, el local annex que tradicionalment ha allotjat un supermercat obrirà de nou, segons informa Sirvent, de cara a la finalització de les obres.

CÀRREGA I DESCÀRREGA

Pel que fa als espais de càrrega, descàrrega i brossa, les actuacions preveuen endreçar i millorar aquesta part de la instal·lació, situada a la part del carrer Gelida. “D’aquesta manera, no es veurà brossa ni hi haurà molèsties de cara als veïns del barri”, remarca Sirvent, que també destaca que gràcies a aquesta actuació “es reduirà l’impacte visual als veïns”. Aquesta zona quedarà amagada i tancada, a diferència de com ha estat fins ara.

Noves cambres frigorífiques

Una altra part de les reformes i millores que es volen implementar en el Mercat de Sant Martí és la renovació de les cambres frigorífiques.
Degut a l’estat d’envelliment d’aquests elements de la instal·lació, es va decidir que s’havien de tirar a terra i construir-ne de noves. Un altre dels problemes que presentaven aquestes cambres era la seva magnitud, més gran del que realment es necessitava.
Aquests elements estaran enllestits abans de la finalització de les obres del mercat, i funcionaran a ple rendiment de cara a la finalització de les actuacions de reforma i millora de la instal·lació comercial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram