El dissabte 16 es va fer una ruta guiada per l’antic barri del Camp de la Bota. La visita va anar a càrrec de Josep Maria Monferrer, autor del llibre El Camp de la Bota, un espai i una història que vol recuperar la memòria d’aquest desaparegut barri.

La visita va servir perquè els veïns i veïnes de la zona coneguessin la història d’un indret on s’hi han viscut moments importants de l’evolució de la ciutat.

El Camp de la Bota estava situat on ara hi ha el Fòrum. Es creu que el seu nom prové del francès butte, que vol dir turó. Al segle XIX, un turonet del barri havia servit com a camp de tir de soldats francesos, que el podrien haver batejat amb aquest nom.

Uns dels fets més importants que han succeït al barri són els afusellaments posteriors a la Guerra Civil. Entre el 1939 i el 1952, tal com explica Monferrer al seu llibre, més de 1.700 persones van ser afusellades.

Posteriorment, el Camp de la Bota es va convertir en una zona de barraques, on el mateix Monferrer va viure i fer de professor.

La visita va anar acompanyada d’una exposició de fotografies antigues del barri a la Rambla Prim, coincidint amb la Fira de Comerç.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram