Per a moltes famílies, arribar a final de mes és una tasca molt difícil amb la situació econòmica actual. Amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisi i ajudar els veïns que ho passen malament, el Districte de Sant Martí ha donat 15.000 euros del seu pressupost per a la compra i distribució d’aliments destinats a les famílies que els necessiten, en el marc de la campanya Tardor Solidària de Sant Martí.

A aquests 15.000 euros se’ls hi ha de sumar 15.000 euros més que La Caixa, a través de la seva Obra Social, ha aportat també a la campanya. Així, aquest any s’ha aconseguit doblar el pressupost de la Tardor Solidària de l’any passat, un fet que augmenta el nombre d’entitats a les que es podrà donar cobertura. Aquest és el segon any que es du a terme aquesta campanya on participen més de 20 entitats i parròquies del districte. Enguany es va decidir avançar-la en el temps a petició de les mateixes entitats, ja que el Nadal coincideix amb altres accions solidàries i ara mateix també cal cobrir les necessitats dels veïns del districte.

Les entitats i parròquies organitzadores i participants a la Tardor Solidària van rebre dilluns de la setmana passada de mans del regidor de Sant Martí, Eduard Freixedas, els xecs amb la col·laboració econòmica tant del Districte de Sant Martí com de l’Obra Social de La Caixa.

Aquestes entitats i parròquies, que col·laboren amb el Banc dels Aliments, seran les encarregades d’organitzar i fer arribar el menjar adquirit als ciutadans dels barris del districte que més ho necessitin. A més, els supermercats Bonpreu col·laboraran amb la campanya oferint la seva logística per a la distribució dels aliments comprats i incrementaran la seva participació amb el lliurament de productes en promoció.

Amb aquest ajut econòmic del Districte, les entitats distribuïdores d’aliments de Sant Martí podran donar una resposta a les demandes de menjar que tenen per part de moltes famílies que no passen per un bon moment econòmic. Una resposta que, d’altra banda, ja venen donant al llarg de tot l’any.

Una targeta solidària

Per tal de fer una passa endavant en el tema de la distribució d’aliments entre les persones que no poden comprar-ne, l’Ajuntament de Barcelona ja va posar en marxa aquest estiu la Visa solidària, una targeta que pot utilitzar-se a qualsevol establiment d’alimentació de la ciutat.
El posseïdor de la targeta podrà utilitzar-la als comerços d’alimentació per comprar menjar, sense cap cost per a l’establiment ni per a ell. El titular, tanmateix, haurà d’aportar a un treballador social, que és qui decideix qui pot tenir accés a aquesta targeta única, el comprovant on hi constati allò que s’hagi adquirit per tal de portar un control.
El consistori ja ha repartit unes 1.000 targetes als seus 40 centres socials, 400 de les quals ja estan activades i en mans de famílies amb dificultats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram