Amb el mateix esperit d’oferir un espai de cultura i estudi als veïns del districte de Sant Martí, la Sala de Lectura del Clot es traslladarà a la biblioteca situada a les instal·lacions de l’IES Besòs, un espai que, impulsat per la Generalitat, tenia l’objectiu de donar servei als veïns i veïnes del barri però que per falta de pressupost va quedar incomplet.

Aquesta biblioteca ha estat fins ara utilitzada pels estudiants del centre, però des de la direcció de l’institut ha estat molt ben rebuda la notícia del trasllat de la Sala de Lectura del Clot a aquest espai. Carlos Díaz, director de l’IES Besòs, explica a Línia Sant Martí que estan “molt contents que portin a l’escola una sala professional com aquesta”. Fins ara, la biblioteca de l’IES Besòs no comptava amb un bibliotecari i eren “el conserge i els professors”, diu Díaz, els que feien torns per dur a terme aquesta tasca. Amb el trasllat de la Sala de Lectura del Clot a les instal·lacions de l’institut de l’IES Besòs, juntament amb una de les persones que hi treballava, es podrà “atorgar una serietat escaient a aquest espai”, destaca Díaz.

Mentrestant, al barri del Clot s’inaugurarà pròximament la Biblioteca Clot-Josep Benet, a l’edifici del Museu del Disseny de Barcelona, que donarà servei a una població de 31.000 veïns dels barris del Clot i la Llacuna del Poblenou. Aquest equipament està a pocs metres de la fins ara Sala de Lectura del Clot i comptarà amb més millores que atorgaran a la biblioteca una màxima capacitat de donar servei als veïns de la zona.

MANTENINT EL MODEL

La Sala de Lectura, fins ara situada al carrer del Clot, és un equipament que ofereix un lloc d’estudi per a adults i infants, a més de comptar amb un servei de préstec de llibres i d’audiovisuals, una zona de wifi i un espai de treball per a ordinadors portàtils. Durant les èpoques d’exàmens, a més, aquest espai havia arribat a augmentar el seu horari per tal d’oferir servei als estudiants del barri perquè poguessin preparar bé les proves. Històricament, aquesta sala havia format part de la xarxa de biblioteques de La Caixa, i des de l’any 2001 està integrada a la xarxa d’equipaments de l’Ajuntament.

Una biblioteca ben equipada

La biblioteca de l’IES Besòs va construir-se l’any 2006 amb l’objectiu de donar servei als veïns i veïnes del barri del Besòs. Per falta de pressupost, però, la seva pertinent finalització va quedar en suspens indefinit.
Des d’aleshores, aquest equipament ha estat utilitzat pels estudiants de l’Institut, tot i que el director de l’IES, Carlos Díaz, explica que “sempre ha estat oberta a tothom que hi volgués entrar”.
Aquesta instal·lació ofereix un servei de préstec de llibres, compta amb una vintena d’ordinadors per als usuaris, servei d’impressores i copisteria, sales d’estudi i de lectura i mobiliari gairebé nou. En total, les instal·lacions d’aquesta biblioteca tenen uns 600 metres quadrats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram