» El programa de suport al comerç de proximitat reprèn la seva activitat a Sant Martí aquest pròxim dilluns
» Més de 500 comerciants ja han participat en aquesta iniciativa i n’han fet una valoració molt positiva

Els comerciants de la ciutat tornen a les aules gràcies al programa Obert al futur, que reprèn la seva activitat després de l’estiu. L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, ha programat fins ara un total 93 càpsules gratuïtes sobre gestió empresarial i capacitació tecnològica que fins a finals de novembre s’impartiran als deu districtes de la ciutat.

L’Eixample i Sarrià-Sant Gervasi van donar el tret de sortida a la nova temporada del programa, la qual va estendre’s seguidament a Horta-Guinardó i a Sants-Montjuïc per arribar aquest pròxim dilluns al districte de Sant Martí. Les inscripcions encara estan obertes a través del web del programa.

Com és habitual, les classes s’impartiran en equipaments municipals i en horaris compatibles amb l’activitat laboral dels participants. Pel que fa als continguts, algunes de les càpsules amb més demanda per a l’últim trimestre de l’any són Promociona la teva empresa a la xarxa amb Google places, Què cal tenir en compte per fer el web del teu negoci, Finances per a no financers o Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor.

NOTABLE ALT

El programa Obert al futur va arrencar el passat mes de març, beneficiant a mig miler de comerciants de la ciutat. Després d’aquests primers mesos d’implantació, la valoració per part dels usuaris és molt positiva. Aspectes com la qualitat del programa o la recomanació a un tercer obtenen mitjanes de 8,53 i 8,73 (sobre 10), respectivament. La puntuació del professorat també és alta (8,66), així com la utilitat i les expectatives del curs, que obtenen resultats del 4,21 i 4,26 (sobre 5).

Aquesta bona acollida fa preveure que el programa segueixi més enllà del mes de desembre, donant així continuïtat a la voluntat municipal d’apostar per un comerç innovador, modern i sostenible a nivell de ciutat. Aquest és un dels objectius del Pla d’Impuls i Suport al Comerç de Barcelona, presentat en el Plenari del Consell Municipal del passat 31 de maig i que conté un total de 43 mesures i 182 actuacions a desenvolupar en els pròxims tres anys per fomentar i garantir el comerç de proximitat propi i genuí de la ciutat.

Programació consensuada

En el cas concret de Sant Martí, la nova temporada del programa Obert al futur arriba amb energies renovades i amb una programació consensuada entre l’administració i els comerciants. Així ho explica a Línia Sant Martí la tècnica de Comerç del Districte, Montse Palou, que afegeix que també s’ha tingut molta cura dels horaris i la proximitat a l’hora de programar els cursos.

“Hem estat treballant amb els botiguers i hem valorat quines càpsules de les que ofereix Barcelona Activa podrien ser més útils en el nostre cas”, detalla Palou. Les sessions teòriques es faran a la sala d’actes de la seu del Districte i les classes més pràctiques, centrades en les noves tecnologies, es duran a terme al Cibernàrium.

Mentre destaca que la majoria de participants fins ara han estat dones (un 88%), Palou desitja que els cursos “tornin a ser un èxit com en la primera fase” i que, sobretot, esdevinguin una “eina útil” per ajudar un comerç força tocat per la crisi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram