Fent amics a través de l’esport

Un total de 325 alumnes de cinc escoles del barri del Besòs-Maresme van participar el passat dia 11 de maig en la Primera Cursa Escolar Besòs-Maresme.

Organitzada per l’AMPA de l’Escola Eduard Marquina amb la col·laboració del Districte, i patrocinada per el TRAM i el Mercat del Besòs, la cursa tenia per objectiu propiciar que els nens i nenes fessin una activitat conjunta i es relacionessin entre ells promovent així les relacions veïnals i la convivència al barri.

Segons explica a Línia Sant Martí David Martín, cap d’estudis de l’Escola Eduard Marquina, la voluntat era “obrir els espais del barri a la gent del barri fomentant la pràctica esportiva entre els infants” fent que “una activitat cultural i esportiva sigui un punt de trobada de diferents persones”.

ALTA PARTICIPACIÓ VEÏNAL

Segons els organitzadors, aquesta primera edició de la cursa va tenir molt bona acollida. “La participació va ser nombrosa i també vam tenir molta afluència de públic de diferents cultures”, apunta Martín. I és que a l’esdeveniment també hi van participar infants de l’Escola Sant Gabriel, Concepció Arenal, Santa Maria dels Apòstols, General Prim i l’Acadèmia Miró.

“Se’ns va ocórrer fer una cursa perquè vam veure que al barri del Besòs es fan moltes coses però cap específica esportiva entre les escoles”, diu el cap d’estudis qui afegeix que a més hi ha molts nens que “no fan cap esport quan acaba l’escola perquè costa diners”.

En aquesta ocasió els nens i nenes van poder participar a la cursa que era totalment gratuïta. “El TRAM va col·laborar regalant les samarretes de la cursa a tots els participants, la Diputació va donar una medalla a cada nen”, asseguren els organitzadors que també recorden que “se’ls va regalar una bossa amb obsequis de diverses marques”.

El Mercat del Besòs també va voler participar en aquesta iniciativa. Des de l’Escola Eduard Marquina afirmen que “van comprar 50 quilos de plàtans i en van repartir als nens i assistents. Així van aconseguir propiciar els hàbits saludables entre els veïns”.

Exposició fotogràfica

ESPORT-En paral·lel a aquesta cursa organitzada per l’AMPA de l’Escola Eduard Marquina, el Centre Cívic Besòs va acollir entre els dies 2 i 18 de maig l’exposició Immigració: nova mirada cultural a l’esport.
Es tracta d’un recull d’imatges fruit del treball acadèmic i fotoperiodístic de Kim Manresa, fotoperiodista de La Vanguardia, i el Doctor Chris Kennet, responsable d’investigació del Centre d’Estudis Olímpics (CEO- UAB), amb col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament.
Segon els autors, es tracta d’un recull que combina “la documentació, la investigació social i la fotografia per oferir una nova i excepcional visió de l’esport en la nostra societat”.
L’exposició, que té caràcter itinerant, posa al descobert “una dimensió més aviat oculta de la nostra realitat esportiva i social, molt diferent de l’esport espectacle o de la pràctica esportiva dels segments més benestants de la nostra societat”, explica Miquel de Moragas, Director del Centre d’Estudis Olímpics de la UAB.
El recull, segons de Moragas, “posa en relleu els aspectes socials i de convivència de l’esport, en la seva dimensió més popular, a través de les pràctiques esportives de les comunitats d’immigrants a Catalunya”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram