Les protestes dels veïns han tingut resposta. L’Ajuntament ja ha netejat 20 quilòmetres de clavegueram per fer front a les males olors de la zona marítima del Poblenou. Fins ara ja s’han recollit 1.500 tones de residus.

L’operació encara ha de netejar 10 quilòmetres més i, per tant, els resultats no són definitius. No obstant això, la quantitat de tones de residus recollides fins ara és important. La gran majoria d’aquestes restes és sorra acumulada, mentre que també s’han recollit vessaments de fang i formigó.

Segons l’Ajuntament, el dispositiu ha de finalitzar aquest mes de maig. Els tècnics calculen que encara els queden per netejar unes 300 tones de formigó i unes 1.200 de sorra. Un treball que es fa manualment i que requereix temps. L’actuació, amb un pressupost de 600.000 euros, ha sorgit de la taula de treball que es va crear l’any 2011 per recollir les queixes dels veïns en relació amb les males olors de diversos carrers del barri.

L’operació també ha servit per remodelar els desguassos de l’entorn del mercat del Poblenou i la renovació del clavegueram del carrer de Venero.

Malgrat que l’actuació ja està en una fase molt avançada, els resultats no es podran notar fins a l’estiu. Així ho pronostica l’Ajuntament, que assegura que, a més, és una inversió de futur.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram