La presidenta i la secretària de l’Ateneu Popular La Flor de Maig van declarar el passat dimecres com a imputades per pressumpte delicte d’usurpació.

Les dues activisten van admetre que “se’ns va anar de les mans” el fet que 300 veïns okupessin el passat octubre l’ateneu.

Ambdues van defensar que l’Ateneu Popular funciona “de forma assembleària” i que s’hi programen diversos projectes, incloent el suport als afectats per desnonaments.

L’advocat de les imputades, Andrés García, ha considerat que no té cap sentit que aquest cas es tramiti per la via penal, que hauria d’estar reservada “per coses grans”.

La presidenta i la secretària de La Flor de Maig han explicat que està oberta una negociació entre l’Ajuntament i el centre cultural encaminada a recuperar l’edifici. És per aquesta raó que la defensa ha demanat el sobreseïment del cas perquè assegura que hi ha un procés de diàleg obert amb l’Ajuntament del districte i que en cap cas no està dins de l’àmbit d’aplicació del dret penal. La propietat de l’edifici n’ha demanat el desallotjament cautelar.

Al sortir del jutjat, la presidenta i secretària de l’espai han estat rebudes amb aplaudiments i crits de recolzament de més d’una trentena de persones. Entre elles, es trobava el líder d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Ricard Gomà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram