Els alumnes i els mestres de l’Escola Sant Martí van estrenar el passat mes de gener les seves noves instal·lacions que ara s’ubiquen al carrer Sant Joan de Malta número 130, al barri del Poblenou.

La directora del centre educatiu, Marta Padrós, explica a Línia Sant Martí que “durant quatre anys i mig hem estat en uns mòduls prefabricats. Allà érem una gran família en un petit espai, ara som una petita família en un gran espai”.

El nou edifici compta amb 18 aules, sis d’infantil i dotze de primària, 4 sales de tutoria, i altres aules d’usos múltiples que actualment acullen la biblioteca, una aula de ciències, una de música i una altra d’informàtica.”

Les noves instal·lacions de l’Escola Sant Martí. Foto cedida per l’Escola Sant Martí

“També disposem de mitgesaules que serveixen per treballa en petits grups i fer desdoblaments. D’aquestes en tenim dues al primer pis i dues al segon. A més, a parvulari hi ha un espai polivalent on hi tenim la ludoteca”, explica la directora. Mestres i alumnes també disposen d’un gimnàs, per fer educació física o psicomotricitat en el cas dels més petits; i d’una pista esportiva a l’aire lliure on els estudiants fan activitats i hi passen les estones d’esbarjo.

Fins ara, l’escola contractava un servei de càtering que s’encarregava del menjar. “Ara disposem de la cuina més maca del món i d’unes bones instal·lacions per això a partir de la setmana vinent obrirem la cuina in situ, és a dir, tindrem un cuiner a la mateixa escola”, comenta Padrós.

EN PLENA EXPANSIÓ

Actualment el centre acull escolars de cicle infantil i inicial, és a dir, des de P-3 fins a segon de primària. “A partir de l’any vinent també tindrem el primer curs de cicle mitjà -que correspon a tercer de primària- per anar cobrint les necessitats educatives dels nens mentre vagin creixent. L’objectiu és anar ampliant les línies educatives progressivament fins a sisè de primària”, explica la responsable del centre.

SOSTENIBILITAT

L’escola participa al programa Som la Gent del XXI, que impulsa la Generalitat, amb el que es treballa per inculcar als nens el respecte pel medi ambient, el reciclatge i la reutilització.

En el marc d’aquest projecte educatiu, els alumnes s’ocupen de l’hort escolar, es familiaritzen amb el reciclatge de paper i plàstic o elaboren activitats didàctiques i plàstiques a partir de material fora d’ús.

Les noves instal·lacions afavoreixen aquesta tasca de conscienciació ja que a la coberta de l’edifici s’hi ubica un hort urbà amb sis jardineres mòbils de les que s’ocupen els nens. “Així veuen d’on surt el menjar que compren al supermercat, coneixen el procés de creixement de les plantes i aprenen que també s’han de cuidar i regar perquè creixin”.

El projecte pedagògic

A l’Escola Sant Martí l’aprenentatge el fa el propi alumne. “Els mestres no som transmissors del coneixement sinó que és el nen qui aprèn a partir del que sap i les seves curiositats”, assegura la directora.

Els docents no donen respostes sinó que investiguen amb els petits per arribar-hi.

En aquest sentit, Padrós comenta que “treballem molt la conversa a l’aula. L’aprenentatge es construeix entre tot, les converses amb els companys, l’ajuda dels pares que també col·laboren aportant informació o realitzant alguna activitat,… Partim molt de la conversa, l’experimentació i la investigació”.

El projecte pedagògic de l’escola neix d’assegurar que “el coneixement no és una àrea desconnectada de la resta sinó que va lligat a tot el que sap la criatura. Per això dins la nostra metodologia treballem molt les habilitats de pensament: que el nano sàpiga escoltar, respectar la paraula de l’altre i que no tingui por de donar la seva opinió”.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

L’escola del Poblenou també ofereix activitats extraescolars.

Els nens poden fer natació, iniciació a l’esport, música, dansa moderna, capoeira, judo, teatre, ioga o escacs, entre moltes d’altres opcions.

D’altra banda, l’AMPA de l’escola facilita un servei d’acollida de 8 a 9 del matí i de 16.30 a 17.30 h, per donar el màxim de facilitats als pares.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram