Xamfrà on s’aixecarà el complex. Foto: Arxiu

S’amplia el parc d’habitatges de protecció oficial de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb el Banc de Santander amb el que el Patronat Municipal d’Habitatge obté 45 milions d’euros de finançament que permetran construir uns 400 habitatges protegits entre Sant Martí, Sant Andreu i Sants.

En el cas concret del Districte es dedicarà la corresponent partida pressupostària a la construcció d’un complex d’habitatges i d’equipaments al solar comprès entre els carrers de Josep Pla, de Pere IV, Paraguai i Camí de Ca l’Isidret.

Aquest edifici ocuparà un total de 1.363 metres quadrats i estarà conformat per un casal de gent gran, un casal de barri, 29 habitatges també per a gent gran; 54 en dret de superfície i aparcaments.

ELS HABITATGES

Els pisos de tipus dotacional tenen una supercície de 40 metres quadrats i consten d’una habitació doble, cuina, menjador i bany.

D’altra banda, per tal de facilitar l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament de la ciutat aposta per la construcció de 54 habitatges en dret de superfície, un nou tipus de règim de tinença d’immobles que ha impulsat el consistori barceloní.

DRET A SUPERFÍCIE?

El format de dret a superfície significa que l’inquilí fa una compra per 75 anys, tot i així el sòl en el qual està edificada la construcció, continua en mans de l’Administració. Un cop transcorregut aquest període, la propietat de l’habitatge passaria a mans de l’Ajuntament. Tanmateix, s’han establert mecanismes per poder ampliar el termini del dret de 75 fins a 90 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram