Les persones grans de Sant Martí podran gaudir properament de dos nous circuits d’exercicis ubicats al Clot i al Poblenou. El primer s’instal·larà a partir del 7 de febrer al Clot de la Mel mentre que l’altre circuit estarà ubicat al Parc del Centre del Poblenou.

Aquesta iniciativa forma part d’un pla iniciat per l’Ajuntament de Barcelona que pretén, d’aquí a 2014, posar a l’abast de la gent gran un total de 15 espais lúdics en parcs, places i jardins dels deu districtes de la ciutat.

El pressupost total per a aquesta iniciativa és d’uns 270.000 euros i és promoguda per l’Institut Barcelona Esports i l’àrea d’Habitat Urbà-Medi Ambient i Serveis Urbans.

Les instal·lacions estan dissenyades especialment perquè les persones grans puguin fer un exercici adequat a les seves capacitats físiques, mobilitzant les seves extremitats, guanyant equilibri i treballant l’elasticitat muscular.

A part de millorar el seu estat físic, els circuits d’exercicis també acaben convertint-se en punts de trobada, on les persones grans poden socialitzar-se amb altres persones de la seva mateixa edat.

DINAMITZADORS

Cada parc tindrà un dinamitzador prèviament format, vinculat als equipaments de gent gran de Sant Martí, que ensenyarà als usuaris el funcionament de la instal·lació.

D’altra banda, aquesta persona s’encarregarà de recomanar l’ús assidu del circuit, promocionant l’exercici físic entre la gent gran i vetllant perquè l’espai es converteixi en un punt de trobada entre els veïns.

L’objectiu d’aquests espais esportius és ajudar a la gent gran a mantenir una activitat física adequada per les seves condicions i promoure el moviment i l’exercici habitual.

GENT GRAN: UNA PRIORITAT

La salut de la gent gran és una prioritat per l’Ajuntament de Barcelona i l’exercici físic és un dels pilars de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat entre Generacions, al qual està adherida Barcelona. Per aquesta raó, el consistori s’ha proposat identificar i difondre bones pràctiques i, sobretot, fomentar polítiques de promoció de l’envelliment actiu i de solidaritat entre generacions.

RECOMANACIONS

Els equips estan pensats per a conservar l’equilibri, guanyar elasticitat, prevenir les caigudes i per millorar les possibilitats de realitzar determinats moviments necessaris per a realitzar les activitats de la vida diària de la gent gran.

Els tècnics municipals recomanen que, inicialment, es faci un exercici suau, de pocs minuts de durada o repeticions. I progressivament cal que es vagi augmentant l’activitat i nombre de repeticions, de forma gradual, en funció de les condicions físiques de cadascú.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram