Els veïns es manifesten a la plaça del Mercat del Clot

Més de 400 persones es van manifestar dissabte a la plaça del Mercat del Clot per demanar el tancament d’un centre d’extrema dreta conegut amb el nom de Tramuntana, després de donar a conèixer un manifest signat per nombroses entitats sota el lema No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc!.

L’acció que va començar a les 11 del matí va comptar amb les adhesions de seixanta entitats, entre les quals hi havia SOS Racisme, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), assemblees de indignats, els partits ICV, ERC i EUiA, i els sindicats CCOO i UGT.

Un dels portaveus de l’entitat Unitat contra el Feixisme i el Racisme, David Karvala, va considerar que el centre “suposa una amenaça per al barri”, i va destacar que “està inspirat en el grup feixista italià Casa Pound, que desenvolupa activitats d’oci i capta joves en centres socials”.

Karvala va destacar que volen evitar que aquests tipus de moviments “arrelin al barri i captin joves o serveixin com a centre de concentració feixista a la ciutat, ja que si s’ajunten, constitueixen un gran perill”.

El portaveu va explicar que de moment no s’han produït accions violentes directament atribuïdes al local, “però l’experiència de centres d’aquest tipus demostra que fan augmentar la violència feixista i racista a les zones on s’ubiquen”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram