L’elenc de l’obra i el director. Foto: Ajuntament

Una de les propostes escèniques més ambicioses del Grec 2018 ja es pot veure al Poblenou. Des del passat 25 de juny, la Sala Beckett s’ha convertit en l’escenari de les representacions d’Una gossa en un descampat, un text de Clàudia Cedó que arriba als escenaris de la mà de l’escriptor i dramaturg terrassenc Sergi Belbel. En total, des de finals del mes passat i fins al pròxim diumenge 29 de juliol, es faran 30 representacions d’aquesta obra, que en el seu curt recorregut ha posat d’acord els crítics, que han elogiat tant el text, com la direcció i les interpretacions.

La història que s’explica a l’obra és autobiogràfica: Cedó va perdre un nadó després de cinc mesos d’embaràs i aquest és el plantejament inicial de la trama: la Júlia (personatge interpretat per Vicky Luengo i Maria Rodríguez, en funció dels dies de representació) i en Pau (encarnat per Pep Ambròs) esperaven il·lusionats el naixement del seu nadó, però després que la mare pateix un dolor inesperat, han de córrer a l’hospital on rebran la pitjor de les notícies: la criatura no pot sobreviure.

A partir d’aquest fet tràgic, Cedó i Belbel dibuixen una història en la qual mostren com tothom, en algun moment de la vida, ha de mirar la por a la cara i enfrontar-s’hi. Els dos protagonistes viuen un reguitzell d’emocions que entren en conflicte, amb moments difícils, intensos, feliços, dramàtics i, fins i tot, còmics.

Anna Barrachina, Queralt Casasayas i Xavi Ricart completen el repartiment de l’obra.

AUTORA RESIDENT
En aquesta temporada 2017-18, Cedó ha estat autora resident a la Sala Beckett. En la seva trajectòria destaquen textos com Tortugues: la desacceleració de les partícules (premi Butaca 2014) o L’home sense veu, de 2016.

Cedó, que també és llicenciada en Psicologia, també és la creadora del projecte Escenaris especials, una iniciativa de teatre comunitari en la qual implica persones amb discapacitat intel·lectual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram