Un moment de l’acte celebrat el 14 de juny. Foto: Districte

Un quart de segle. Ja fa 25 anys que el Consell de Dones de Sant Martí va començar a fer els seus primers passos. Per celebrar-ho, la seu del Districte va acollir el passat 14 de juny un homenatge a les dones que al llarg d’aquests anys han impulsat aquest col·lectiu, que en el seu moment va ser el primer Consell de Dones de la ciutat.

L’acte, que va ser molt emotiu i reivindicatiu, va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez, el regidor del districte, Josep Maria Montaner, i la regidora de feminismes i LGTBI de Sant Martí, Carlota Falgueras. En la seva intervenció, Colau va destacar que “les dones han contribuït a la construcció col·lectiva social i política de Barcelona, com vam demostrar el passat 8 de març amb la primera vaga feminista. I el Consell de Dones de Sant Martí sempre ha estat al capdavant d’aquesta lluita i reivindicació”.

A l’acte també hi van assistir representants de nombroses entitats i es va recordar les dones que van tenir un paper protagonista en la creació del Consell, com per exemple Eulàlia Vintró, Carolina Homar, Carme Garcia, Marta Mas, Maria Aran o Paquita Magí i es va recordar la importància del Consell per al districte i la ciutat. I és que durant aquests 25 anys aquest col·lectiu ha estat al darrere de moltes lluites, com ara les reivindicacions veïnals de les dones per a la millora dels espais públics, el treball per l’alfabetització de persones adultes, la recuperació de la memòria històrica i les múltiples accions contra la violència masclista com, per exemple, el grafit pintat l’any 2014 davant La Farinera del Clot contra els crims masclistes o les campanyes de sensibilització per als més joves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram